Po šestih letih bistveno višja ekonomska cena

11:58

Ekonomska cena vrtca v občini Nazarje bo po novem bistveno višja. Občinski svet se je na včerajšnji seji strinjal z blizu osemodstotnim povišanjem. Osnovna šola je zaprosila za višjo ekonomsko ceno občino, svojo ustanoviteljico, v začetku tega meseca. Vrtec namreč deluje v okviru osnovne šole.

Povišanje so narekovale zlasti višje cene dela v vrtcu ter napredovanja zaposlenih. Svetniki predlaganim višjim cenam, niso nasprotovali. Tako znaša po novem ekonomska cena programa za prvo starostno obdobje 423 evrov ter za drugo 330 evrov. Nazarska cena je od povprečne cene na državni ravni nižja.

Alenka Begič iz nazarskega vrtca, ki je svetnikom pojasnila povišanje, je med drugim primerjala ekonomske cene zgornjesavinjskih vrtcev: :

Starši ekonomske cene ne plačujejo. Razliko doplačuje občina, zato bo povišanje pomenilo, da bo ta iz proračuna plačala več kot doslej. Za plačilo razlike med ekonomsko ceno ter ceno, ki jo dejansko plačujejo starši, občina na leto namenja okoli 280 tisoč evrov. Ekonomska cena vrtca v Nazarjah se je nazadnje povišala pred šestimi leti.

Pa še to: med včerajšnjo razpravo o ekonomski ceni vrtca je zbrane zelo razveselila novica, da pričakujejo v nazarski občini v razmeroma kratkem času že drugi par dvojčkov. Oba para sta celo iz ene širše družine.

BJ

Foto: arhiv občine, Matevž Lenarčič

Capturefile: C:Documents and SettingsMatevtzMy DocumentsSTOCKVOJCNAZARJENEFNazarjee023.NEF CaptureSN: --.000000 Software: Capture One PRO for Windows

Deli