Počitniški živžav tudi na manjših smučiščih

17:03

Nekateri uživajo v teh počitniških dneh tudi na manjših smučiščih. Smučišče Luče je odprto od sredine meseca, v Rogaški Slatini pa so na njem smučarji od ponedeljka. Na obeh smučiščih so pripravili med drugim smučarske tečaje.

Smučišče v Lučah je osvetljeno ter je zato odprto vse do 20. ure. O njem Tomaž Robnik iz Smučarsko tekaškega društva Luče:

V Lučah so v zadnjih ledeno mrzlih jutrih namerili – 14 stopinj:

Smučišče Luče je v bližini ceste med Lučami in Logarsko dolino. Iz Luč je oddaljeno manj kot kilometer.

V tem počitniškem tednu je živahno tudi na smučišču Janina v Rogaški Slatini. To je najnižje ležeče smučišče v državi, ki je v bližini središča mesta. Naravnega snega ni bilo dovolj, zato je začel upravljavec Janino pred približno enim tednom zasneževati. V štirih dneh in štirih nočeh je uspel ustvariti 12 tisoč kubičnih metrov kompaktnega snega. Smučišče so odprli v ponedeljek ter je vsak dan odprto vse do 20. ure.

Upravljavec smučišča Janina je Smučarski klub Rogaška. Predsednik društva Leopold Fuerlinger o snežnih razmerah v preteklih letih:

Na smučišču je popolnoma prenovljena vlečnica, zasnežujejo pa ga s štirimi snežnimi topovi. Pred blizu tremi desetletji so na njem poskrbeli za osvetlitev. Od predlani je lastnica zemljišča Občina Rogaška Slatina.

BJ

Foto: arhiv občine

luce panorama 3
Zimske Luče
Deli