Počitniško delo v Šaleški dolini

10:00

V Občinah Velenje, Šmartno ob Paki in Šoštanj bodo tudi letošnje leto dijakom in študentom omogočili opravljanje počitniškega dela. V prvi občini projekt nosi naslov Čisto Moje Velenje, v drugi »Porihtajmo si Šmartno«, v tretji pa »Mladi lepšajo Šoštanj in okolico.«

Občina Šmartno ob Paki počitniško delo razpisuje že četrto leto zapovrstjo, in sicer vsako leto povprečno za deset dijakov ali študentov. V ta namen nameni nekaj manj kot 3.000 evrov. V Šoštanju počitniško delo organizirajo že deset let zapovrstjo. Tokrat bodo možnost opravljanja počitniškega dela ponudili okoli 50 dijakom in študentom, saj ima občina na voljo manj denarja kot lani, ko je lahko sodelovalo 85 mladih. So pa v vseh letih doslej delo omogočili okoli 600 mladim. V Velenju bodo počitniškemu delu letos namenili 52.000 evrov, kar ustreza delovnim mestom za okoli 180 mladih, ti bodo rokave zavihali 2. julija.

TS
Foto: SHERPA

Denar 035
Občine s tem, ko mladim omogočijo opravljanje počitniškega dela, pri dijakih in študentih spodbujajo medsebojno in medgeneracijsko povezovanje, pa tudi povezanost s krajem, kjer mladi živijo. S plačilom za delo jim skušajo med drugim pomagati pri uresničevanju njihovih ciljev.