Podelitev Aškerčevih priznanj in Zlatega Možnarja

9:00

Občinsko slovesnost ob kulturnem prazniku bodo popoldan ob 18. uri pripravili tudi v Laškem. Ob tem bodo podelili štiri priznanja Antona Aškerca za dosežke na področju kulture v občini in dve priznanji Zlati Možnar za izjemne uspehe na področju etnografske dejavnosti.

Kulturni center Laško v teh dneh slavi častitljiv jubilej.
Kulturni center Laško v teh dneh slavi častitljiv jubilej.

Občinsko priznanje Antona Aškerca za izstopajoče dosežke na področju kulture bodo prejeli Daniel Pavčnik, predsednik Kulturnega društva Rimljan, ki je lani praznovalo 30 let delovanja, Špela Medved, učiteljica plesne umetnosti za uspešno delovanje na področju plesne dejavnosti, Jože Rajh, za življenjsko delo na področju zborovskega in ljudskega petja ter akademski glasbenik Peter Napret, profesor violine na Akademiji za glasbo v Ljubljani ter citer na Tirolskem deželnem konzervatoriju v Innsbrucku, za organizacijo kakovostnih glasbenih dogodkov v Občini Laško.

Priznanje Zlati Možnar podeljuje Etno odbor pri Zvezi Možnar na podlagi vsakoletnega razpisa. Med tokratnimi prejemniki je Stik Laško, ki v okviru svoje redne dejavnosti etnografskemu področju in delovanju Zveze Možnar pri ohranjanju kulturne dediščine namenja številne možnosti v kulturnem centru in muzeju Laško. Priznanje bo šlo tudi v roke Bojana Kajtne, člana Kulturnega društva Anton Tanc Marija Gradec, v katerem se je uveljavil z igralskimi in plesnimi nastopi, prav tako s svojim prostovoljnim in promotorskim delovanjem.

Kulturni program bodo pripravili učitelji Glasbene šole Laško – Radeče, slavnostni govornik bo Mitja Čander.

ROBERT GORJANC

Deli