Podeželje spet obiskalo knežje mesto

11:05

Na Glavnem trgu v središču mesta dopoldan poteka tradicionalna prireditev Podeželje v mestu, na kateri se lahko obiskovalci prepustijo vrtincu podeželske kulinarike, glasbe in plesa.

Nastopi folklorni skupin so sestavni del prireditve Podeželje v mestu
Nastopi folklorni skupin so sestavni del prireditve Podeželje v mestu

Prireditev je tudi tokrat prava paša za oči, ušesa in brbončice. Mesni in krušni izdelki, olja, vina, sokovi in zelenjava ter gospodarji kmetij, ki povedo marsikaj zanimivega o krajih, s katerih prihajajo, načinu življenja na podeželju ter kmetovanju in še o marsičem zanimivem.

Sodelujejo tudi KD Celjska folklorna skupina, KD Akademski pevski zbor Celje, Mešani pevski zbor Don Bosko Celje, Mešani pevski zbor društva upokojencev Celje, KD bratov Dobrotinšek Škofja vas, KUD Šmartno v Rožni dolini, Komorni moški pevski zbor Celje ter Mešani pevski zbor gostincev Celje.

V mestnem središču, pred Mestnim kinom Metropol, je bilo živahno tudi v četrtek zvečer, na prav tako tradicionalni prireditvi Čarobnost mestnih trgov, ki jo Mestni marketing Zavoda Celeia Celje pripravlja v sodelovanju z V. S. Produkcijo. Letos bodo še tri tovrstne prireditve.

RG

Foto: SAŠA PUKL

banner-ntrc-martinovanje

Deli