Podružnica Cirkovce še naprej ostaja zaprta

14:17

Podružnična osnovna šola v Cirkovcah, ki deluje pod okriljem matične šole Livada v Mestni občini Velenje, bo tudi prihodnje šolsko leto začasno zaprta. Vzrok za to je premajho število učencev.

Da bi bil na podružnici organiziran pouk, bi jo moralo v skladu s sprejetimi pravilniki v prihajajočem šolskem letu obiskovati najmanj pet učencev. Kot pravi vodja urada za družbene dejavnosti na velenjski občini Drago Martinšek, podatki zaključenega vpisa v prvi razred za prihodnje šolsko leto kažejo, da v Cirkovcah toliko šolarjev ne bo. “Če bi se odločili za kombinacijo prvega in drugega razreda, bi imeli štiri učence. S tem številom v skladu s pravilnikom ne izpolnjujemo pogojem za obstoj šole in do državnega denarja za delovanje podružnice nismo upravičeni.”

Dodal je še, da demografski podatki niso spodbudni tudi za naslednja leta. Število učencev se ne bo povečalo, razen če bi se družine bolj intenzivno priseljevale v ta kraj. Ker je bila podružnična šola Cirkovce zaprta že v tem šolskem letu, bodo bodoči prvošolci tudi naslednje šolsko leto obiskovali matično šolo v mestu. Je pa v tem kraju vprašljiva še usoda kombiniranega oddelka Vrtca Velenje, saj je tudi zanimanje staršev za to obliko varstva otrok majhno.

TS
Foto: SHERPA

_L3U2809