Podvig celjskega atleta Roberta Rennerja

7:43

Tretji dan evropskega prvenstva v atletiki v Amsterdamu je Celjan Robert Renner v skoku s palico osvojil bronasto medaljo. Preskočil je pet metrov in pol, kar je tokrat zadostovalo za odličje.

DL3U3275

Celjan Robert Renner je tretji dan evropskega prvenstva v Amsterdamu v skoku s palico osvojil bronasto medaljo. Preskočil je pet metrov in pol. Zmagal je Poljak Robert Sobera (5,60 m), ki je tako kot Renner osvojil svojo prvo veliko člansko medaljo. Drugi je bil Čeh Jan Kudlička (5,60 m), že bronast leta 2014 na prvenstvu v Zürichu.

22-letni Celjan je v prvem poskusu preskočil 5,30 in 5,50 in si s še tremi tekmovalci delil tretje mesto. Na višini 5,60 m je letvico trikrat podrl in ostal na tretjem mestu, vendar svetovni rekorder in aktualni olimpijski zmagovalec Francoz Lavillenie, ki je od leta 2010 osvojil tri zaporedne evropske naslove, še ni tekmoval. Lavillenie je pred tem izpustil vse višine, začel na 5,75, kjer pa je letvico trikrat podrl in Rennner se je veselil brona. Kdaj se bo naš junak vrnil domov, še ni znano. Ker kolajne ni pričakoval je imel sprva predviden povratek že danes, a bo z veseljem počakal na popoldansko podelitev.

Robert Renner se je veselil uspeha kariere. Že leta 2011 se je izkazal z zlatima medaljama na mladinskem SP-ju v Lillu in na olimpijskem festivalu evropske mladine v Turčiji, lani pa je v Tallinnu postal evropski prvak do 23 let. Po uspehih v mladinski konkurenci je imel nekaj let krize, ko nikakor ni mogel priti iz povprečja, ta del kariere pa ga je še bolj utrdil in veliko priložnost, ki se mu je v slabih razmerah ponudila v Amsterdamu, je zgrabil z obema rokama

LK, foto: arhiv NT (GrupA)