Pomlad v mestu pripeljala smeh

16:42

Pomlad že vrsto let v knežje mesto pripelje festival Dnevi komedije in na današnji novinarski konferenci je SLG Celje predstavilo, katere najboljše komedije preteklega leta bodo na ogled na celjskem odru. Dnevi komedije so eden najbolj prepoznavnih in priljubljenih kulturnih dogodkov v Celju, ki ga ponavadi obišče približno 2300 ljubiteljev žlahtnega žanra. Prva predstava bo 6. in zaključna 17. marca.

komedija
Dramaturginja Tatjana Doma, upravnica mag. Tina Kosi in vodja marketinga in odnosov z javnostmi Vita Zgoznik

Komedija je žlahten žanr, ukvarja se z vsem tistim, čemur se resni žanri izogibajo. Preko smeha nam nastavlja ogledalo, nas klofuta in smeši. Pod drobnogled postavlja naše slabosti in napake, smeji se tistemu, nad čemer se posameznik v resničnem življenju razjoka. Tekmovalni program je pripravila Tatjana Doma.  “V tekmovalni program je selektorica uvrstila osem komedij, kar štiri predstave tekmovalnega programa so nastale po slovenskih predlogah, eno komedijo je podpisal ameriški dramatik, eno francoski, ena je britanska, ena pa je slovenska priredba klasične komedije,” je povedala upravnica SLG Celje mag. Tina Kosi.

Letos prvič v zgodovini festivala na celjskem odru ne bo predstave SLG Celje, saj je komedija Profesionalci espe, pod katero se je podpisal Boris Kobal, plagiat. Festival, ki je ocenjen na 50 tisoč evrov, že vsa leta podpira Mestna občina Celje in številni sponzorji, že vsa leta pa ostaja brez denarja ministrstva za kulturo.

Deli