“Ponosni smo na naše godbenike!”

10:23

Na parkirišču pred kulturnim centrom v Laškem je sinoči številčna množica pričakala člane Laške pihalne godbe in mažorete, ki so se vrnili iz Moskve z velikega mednarodnega festivala vojaških in promenadnih orkestrov na svetu Spasskaya Tower.

_MG_7328
Foto: GrupA

Laško zadnje dni diha s svojimi sokrajani, ki so v Moskvi predstavljali Laško in Slovenijo. Med več stoglavo množico so bili večinoma starši, ki niso mogli skriti, kako so ponosni na svoje otroke, mlajše in starejše godbenike in mažorete.

Večina staršev je nastope svojih otrok spremljala preko družbenih omrežij, z njimi komuniciralo preko interneta, a večina otrok zaradi polnih urnikov ni imela časa za obveščanje.

Ko je poln avtobus pripeljal izza ovinka, se je zaslišal prepoznavni zvok godbe in pesem tistih, ki so jih nestrpno čakali. Po krajših uvodnih besedah doma čakajočih članov so se nastopajoči vidno navdušeni in utrujeni od dolge vožnje pomešali med starše in polni novih dogodivščin z njimi odšli domov proti novim uspehom naproti.

Med čakajočimi je bil tudi laški podžupan Jože Senica, ki je povedal, da bo občina Laško vedno podpirala godbenike, če ne drugače, vsaj moralno.

BGO

Foto: GrupA

banner-ntrc-martinovanje

Deli