Ponovno razpis za obnovo glasbene šole

8:02

Občina Šoštanj je pred dnevi objavila nov javni razpis, s katerim išče izvajalca za obnovo in dozidavo glasbene šole. Spomnimo, da sta na razpis, objavljen januarja, prispeli dve ponudbi. Ker sta močno prekoračili znesek, ki ga želi za projekt v proračunu nameniti občina, je ta prvi razpis razveljavila.

V Šoštanju v zadnjih letih beležijo povečan vpis učencev v glasbeno šolo. Poleg tega prostore za vajo potrebuje več kot 110 glasbenikov Pihalnega orkestra Zarja in okoli 50 pevcev Mešanega pevskega zbora Svoboda. Omenjeni glasbeniki imajo vaje sedaj namreč v kulturnem domu. Prizidek naj bi imel na 800 kvadratnih metrih površin 13 učilnic za individualni pouk, dve učilnici za skupinski pouk, manjšo dvorano za interne nastope glasbene šole, ter prostore za vadbo že prej omenjene godbe ter pevskega zbora. Župan Občine Šoštanj Darko Menih je pojasnil, da je občina sedaj nekoliko okrnila projekt, z namenom, da se bo cena približala 2,1 milijona evrov, kolikor je denarja, načrtovanega v proračunu.

V Šoštanju si želijo, da bi obnovo dokončali do novembra, selitev v prostore pa prihodnje leto. Med obnovo bo pouk glasbil najverjetneje organiziran na Osnovni šoli Karla Destovnika Kajuha.

TS

GŠ Šoštanj
Projekt obnove glasbene šole je občina sedaj zastavila nekoliko bolj skromno, kot je predvidevala prvotna različica.

banner-ntrc-martinovanje