Poročilo Policijske uprave Celje (1.10.2019)

  10:44

  Komajda  se  je  začelo  novo  šolsko  leto  in že je tu oktober. Mesec, ko postajajo   svetlejši  deli  dneva  krajši.  V  tem času so pešci v prometu manj  vidni  kot  sicer in pogosteje prihaja do prometnih nesreč, v katerih so  udeleženi.  Prav  zato  bo na območju celotne Slovenije od danes do 13. oktobra  potekala nacionalna preventivna akcija za večjo varnost pešcev. Na območju  Policijske  uprave Celje  sta letos v prometnih nesrečah umrla dva pešca. Eden februarja v Celju in drugi aprila  v Radljah ob Dravi. Lani smo smrtno  prometno  nesrečo  pešca  obravnavali  v Šmarju pri Jelšah v mesecu avgustu.   V  letu  2017 so v prometnih nesrečah na našem območju umrli kar trije  pešci.  Januarja  v  Celju  pešec, februarja  v Celju peška in marca pešec  v  Latkovi vasi. Voznike opozarjamo, naj bodo na pešce zelo pozorni. Pešcem pa svetujemo, naj kar se da  poskrbijo za lastno varnost tako, da so na cestah še posebej previdni in vidni.

  Ostajamo pri cestnem prometu.

  Prometna nesreča s hudimi poškodbami – Dovže

  Včeraj, nekaj po 16 uri, smo v Dovžah na območju Policijske postaje Slovenj Gradec,  obravnavali  prometno  nesrečo  v  kateri  se  je  huje poškodoval sopotnik na motornem kolesu. Ko je voznik  motornega kolesa, ki je vozil iz smeri  Dovž,  zapeljal  na  glavno  cesto je z motornega kolesa, v obcestni jarek, padel njegov sopotnik in se huje poškodoval.

  Prometna nesreča – Veliko Širje

  Danes, ob 7.20 uri, smo bili obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila v  Velikem  Širju,  na relaciji Zidani Most – Rimske Toplice. Udeleženi sta dve vozili, in sicer osebno vozilo ter kombinirano vozilo za prevoz otrok. V prometni nesreči se je lažje poškodoval voznik kombiniranega vozila, ki je zapeljal na levo smerno vozišče in trčil v voznika osebnega vozila, ki je v tistem trenutku  pripeljal nasproti. Po prvih podatkih ni poškodovan nihče
  od  potnikov  v  kombiniranem  vozilu,  kot tudi ne voznik osebnega vozila. Cesta je že odprta za ves promet.

  Zaseg vozila – Ravne na Koroškem

  Na  območju  Policijske postaje Ravne na Koroškem smo včeraj zasegli osebno vozilo  voznici,  ki  smo  ji  pred  par  dnevi,  zaradi vožnje pod vplivom alkohola, začasno odvzeli vozniško dovoljenje.

  V nadaljevanju  še o ostalem včerajšnjem dogajanju.

  Tatvina nafte – Celje

  Včeraj zjutraj smo bili obveščeni o tatvini približno 260. litrov nafte, ki jo  je  storilec  ukradel  iz   rezervoarja delovnega stroja parkiranega na delovišču pri železniški postaji v Celju.

  Vlomi – Slovenske Konjice

  V  Škalcah,  na  območju  Slovenskih  Konjic,  smo  včeraj v jutranjih urah obravnavali  vlom  v prostore ob golf igrišču. Storilec je ukradel menjalni denar.

  Storilec  je  vlomil  tudi  v  bližnji  gostinki lokal, od koder ni ničesar odnesel.

  V  Slovenskih  Konjicah  smo včeraj obravnavali še vlom v zabojnik pri mini živalskem vrtu. V tem primeru je storilec ukradel nekaj gotovine.

  Vlom v avtomat za kavo – Velenje

  V  trgovskem  centru  v  Velenju  je  storilec  vlomil v avtomat za kavo in ukradel gotovino.

  Tatvina – Podolševa

  Z  gradbišča  na območju Podolševe je neznani storilec med vikendom ukradel 30 vreč cementa.

  Ilegalni prestop državne meje – Rogaška Slatina

  Včeraj  v  dopoldanskih  urah  smo  na  območju  Policijske postaje Rogaška Slatina  obravnavali  ilegalni  prehod  državne  meje.  23-letni  državljan Alžirije   je  ilegalno  vstopil  v  Republiko  Slovenijo.  Po  opravljenih postopkih smo ga včeraj že vrnili hrvaškim varnostnim organom.

  S spoštovanjem,

  Milena Trbulin
  predstavnica za odnose z javnostmi
  samostojna policijska inšpektorica

  REPUBLIKA SLOVENIJA
  MINISTRSTVO ZA NOTRANJE ZADEVE

  POLICIJA

  Policijska uprava Celje

  Deli