Poročilo Policijske uprave Celje (10.1.2019)

  9:59

  Na  območju Policijske uprave  Celje smo včeraj obravnavali 66 interventnih dogodkov.

  S  področja cestnega prometa poročamo o treh prometnih nesrečah s hudimi in eni  z  lažjimi  poškodbami udeleženih.  V dveh prometnih nesrečah s hudimi posledicami sta se poškodovala kolesarja, v eni pa voznik osebnega vozila.

  Prometne nesreče s hudimi poškodbami – Šmarje pri Jelšah, Velenje, Vrbno

  V  jutranjih  urah  smo  prometno  nesrečo  s  hudimi  telesnimi poškodbami obravnavali  na  lokalni  cesti  v  Predelu,  na območju Šmarja pri Jelšah. 74-letnega  voznika  osebnega  vozila je zaradi poledenele ceste odneslo  z vozišča  na  travnik,  kjer se je vozilo prevrnilo. 74-letni voznik se je v trčenju  huje  poškodoval. Na omenjenem odseku smo včeraj zaradi poledenele ceste  obravnavali  še  eno  prometno nesrečo. Tudi v tem primeru je vozilo
  zdrsnilo s ceste.

  Drugo  prometno  nesrečo  smo okoli poldneva obravnavali  na Cesti talcev v Velenju.  71-letni  kolesar,  ki  se  je nepravilno vključeval v promet, je trčil v osebno vozilo, s katerim se je z  neprilagojeno hitrostjo pripeljal 68-letni voznik. Kolesar se je v trčenju hudo poškodoval.

  Sinoči,  nekaj  pred  19. uro, smo v Vrbnem obravnavali  še tretjo prometno nesrečo  s  hudimi  poškodbami.  Tudi  v  tej   prometni nesreči se je huje poškodoval  kolesar,  ki  je  vozil  v smeri proti Šentjurju. Zaradi vožnje preblizu  desnemu  robu  vozišča  je  vanj trčila 22-letna voznica osebnega vozila.   51-letni  kolesar,  ki  je  vozil s kolesom, katero zadaj ni bilo osvetljeno, se je kot rečeno v trčenju hudo poškodoval.

  Zasegi vozil – Šentjur, Celje in Velenje

  V  Pletovarju,  na  območju  Policijske postaje Šentjur, smo včeraj zasegli osebno vozilo 21-letnemu vozniku, ki je vozil neregistrirano osebno vozilo, brez  vozniškega  dovoljenja. Kasneje smo bili obveščeni, da je voznik pred tem povzročil še prometno nesrečo z materialno škodo.

  Osebni  vozili smo včeraj zasegli tudi v Celju in Velenju  in to voznikoma, ki sta vozila brez vozniških dovoljenj.

  V nadaljevanju še o preostalem dogajanju.

  Vlom v delavnico – Dolga Gora

  Na Dolgi Gori je neznani storilec vlomil v delavnico in ukradel tračno žago za železo, kotno brusilko, akumulatorski polnilec in moško gorsko kolo.

  Tatvina – Velenje

  V  telovadnici  v  Velenju  smo  včeraj  popoldne  obravnavali dve tatvini. Neznani  storilec  je  iz garderobnih prostorov ukradel mobilni telefon ter nekaj gotovine.

  Požar – Celje

  Danes,  okoli  pol štirih zjutraj ,je na Milčinskega ulici v Celju zagorela počitniška  prikolica.  Prikolica  je  v  celoti  zgorela,  ogenj je manjše poškodbe  povzročil  tudi  na  tovornem  vozilu parkiranem v bližini. Vzrok požara še ni znan.

  Zaradi  kršitev  javnega  reda  in  miru  smo  včeraj ukrepali trikrat  v javnih in štirikrat v  zasebnih prostorih.

  S spoštovanjem,

  Milena Trbulin
  predstavnica za odnose z javnostmi

  Policijska uprava Celje
  Ljubljanska cesta 12
  3000 Celje

  Deli