Poročilo Policijske uprave Celje (10.12.2019)

  9:26

  Policijsko  poročilo  znova  začenjamo s tragično vestjo.  Pravkar smo bili obveščeni,  da  je za posledicami prometne nesreče, ki se je včeraj , nekaj minut  pred  18.  uro,  zgodila  v  Ravnah  na  Koroškem,   danes zjutraj v bolnišnici  v  Slovenj Gradcu, umrla 76-letna peška. V peško, ki je vozišče prečkala  na  prehodu  za  pešce,  v bližini trgovine Spar, je trčil voznik
  osebnega vozila, ki je vozil iz smeri Dravograda. Peška je vozišče prečkala z njegove leve strani.

  To  je  letošnja  26.   smrtna žrtev prometnih nesreč na območju Policijske uprave  Celje, šesta na Koroškem. Lani sta v prometnih nesrečah na Koroškem umrli  dve  osebi. Na celotnem območju Policijske uprave,  je lani v enakem obdobju kot letos, v prometnih nesrečah umrlo 12 ljudi, v celem letu 13.

  V  zadnjih  dneh  smo  na  našem območju obravnavali več prometnih nesreč, v katerih  so bili udeleženi pešci. Zato znova opozarjamo voznike naj bodo še posebej  pozorni  na prisotnost pešcev v cestnem prometu. Hkrati opozarjamo tudi  pešce,  naj  se  pred prečkanjem vozišč dobro prepričajo, če lahko to storijo  varno.  Prav  tako  naj  pri  hoji uporabljajo odsevnike in svetla oblačila,  da bodo čimbolj vidni.

  V Rogaški Slatini smo sinoči ustavili 51-letnega voznika, ki mu je preizkus z  alkotestom  pokazal,  da  je  imel  0,92  miligramov  alkohola  v  litru izdihanega  zraka. Vozniku smo odvzeli vozniško dovoljene, sledi obdolžilni predlog.  V tem mesecu, ko je pred iztekom leta mnogo zaključkov in srečanj znova  opozarjamo vse udeležence v cestnem prometu naj  nikar ne vozijo, če so uživali alkoholne pijače. V teh primerih naj si uredijo prevoz.

  Kriminaliteta

  Vlom v prostore športnega kluba – Gornji Dolič

  V  Gornjem Doliču smo obravnavali vlom v prostore športnega kluba. Storilec je ukradel LCD televizor.

  Požar – Lisce

  V  Liscah,  na  območju  Policijske  postaje  Celje, smo včeraj obravnavali požar.  Ogenj je starejšo stanovanjsko hišo popolnoma uničil. Zagorelo je v garaži,  kjer  je  v  celoti zgorelo tudi osebno vozilo. Ogled kraja požara bomo opravili danes.

  Tatvina – Celje

  Na Kosovelovi ulici v Celju smo obravnavali tatvino. Neznani storilec je iz pisarne   ukradel  denarnico z gotovino, dokumenti in bančnimi karticami in nato na bankomatu v Celju opravil več dvigov gotovine.

  Nesreča pri delu – Rogaška Slatina

  V Rogaški Slatini smo včeraj obravnavali nesrečo pri delu. 37-letni delavec si  je  pri opravljanju gradbenih del, s krožno žago, odrezal kazalec desne roke.  Tuja krivda za nesrečo je izključena.

  Poskus vloma v osebno vozilo – Laško

  V Laškem smo obravnavali poskus vloma v osebno vozilo. Storilcu v vozilo ni uspelo vstopiti. Lastnici je s poškodovanjem vrat na voznikovi strani povzročil za dobrih 500 € škode.

  Vlom v zabojnike – Andraž nad Polzelo

  V Andražu pri Polzeli smo okoli treh zjutraj obravnavali vlome v tri zabojnike. Zaenkrat je znano, da je storilec iz enega zabojnika ukradel gotovino.

  S spoštovanjem,

  Milena Trbulin
  predstavnica za odnose z javnostmi
  samostojna policijska inšpektorica

  REPUBLIKA SLOVENIJA
  MINISTRSTVO ZA NOTRANJE ZADEVE

  POLICIJA

  Policijska uprava Celje

  Deli