Poročilo Policijske uprave Celje (10.2.2020)

  11:52

  Na  območju Policijske uprave Celje smo v zadnjih treh dneh obravnavali 169 interventnih dogodkov.

  Močni sunki vetra danes povzročajo nevšečnosti  tudi na območju naše policijske uprave.

  Tragičen dogodek smo nekaj pred peto uro zjutraj obravnavali na relaciji Dravograd  – Maribor.  Pri Podvelki je veter izruval večje drevo, ki je padlo na osebno vozilo  52-letnega voznika,  domačina, ki je vozil iz smeri Dravograda proti Mariboru.  52-letni voznik je na kraju nesreče umrl. Drevo je poškodovalo še vozilo delavcev,  ki sta pred nesrečo odstranila
  prej podrta drevesa. Nihče od njiju ni bil poškodovan. Cesta bo na tem odseku, zaradi nevarnosti, da bi se podrlo še več dreves, do umiritve razmer zaprta. Obvoz za osebna vozila je možen po cesti Lovrenc na Pohorju – Ribnica – Vuhred.

  Močni sunki vetra so to jutro ovirali promet tudi drugod na našem območju.

  Na relaciji Frankolovo-Stranice se je na cesto podrla skala, vanjo je trčil avtobus, ki je bil na srečo brez potnikov. Voznik v trčenju ni bil poškodovan.

  Drevesi sta se podrli na vozili v Slovenskih Konjicah in na območju Luč.

  V Mozirju je drevo padlo na vrtno uto in jo poškodovalo.

  Več podrtih dreves je oviralo promet tudi na relacijah Velenje –  Kavče, Nazarje – Zavodice, Zgornji Kozji vrh – Brezno, Polzela – Velenje, Frankolovo – Slovenske Konjice, Mežica – Črna,  v Šmartnem v Rožni dolini in drugod.

  Voznike ter druge udeležence cestnega prometa opozarjamo na previdnost

  V nadaljevanju o ostalem dogajanju tega vikenda.

  Petek, 7. februar 2020

  Poškodovanje vozila – Dobrna

  V  petek  smo  bili  obveščeni, da je neznani storilec preluknjal vse štiri pnevmatike na osebnem vozilu parkiranem na Dobrni.

  Poškodovanje parkirnih avtomatov in avtomata z žetoni

  V  Celju,  na Trubarjevi ulici in v centru mesta,  je neznanec vlomil v dva parkirna  avtomata  in  iz obeh ukradel gotovino. Škodo je povzročil tudi s poškodovanjem parkomatov.

  V  Slancah  je  neznanec  v  samopostrežni  avtopralnici vlomil v avtomat z žetoni  in  ukradel  gotovino.  Škodo  je  povzročil  tudi  s poškodovanjem avtomata.

  Vloma v osebni vozili – Celje in Draža vas

  Na  parkirišču celjskega pokopališča je neznani storilec vlomil v vozilo in ukradel  žensko  torbico,  v kateri je imela lastnica telefon,  denarnico z dokumenti bančnimi karticami in gotovino ter več drugih stvari.

  Vlom  v  vozilo smo v petek obravnavali tudi v Draži vasi, kjer je storilec iz torbice pod sedežem, ukradel denarnico z gotovino, bančnimi karticami in dokumenti.

  Tatvina loterijskih srečk – Mežica

  V  Mežici  je  občan  iz  trafike ukradel za okoli 100 € loterijskih srečk. Naslednji  dan  smo bili obveščeni, da jih je vnovčil na bencinskem servisu na Prevaljah. O občanu zbiramo obvestila.

  Sobota, 8. februar 2020

  Vloma v stanovanjski hiši – Dobje in Rogaška Slatina

  Na  območju  Dobja  smo  v  petek  obravnavali  vlom  v  stanovanjsko hišo. storilec,  ki je v hišo vlomil skozi terasna vrata je ukradel več zlatnine, gotovino in kos orožja.

  V  soboto  smo vlom v stanovanjsko hišo obravnavali tudi na območju Rogaške Slatine.   Storilec  je  v hišo vlomil skozi pritlično okno. Ukradel je kos orožja in gotovino.

  Vlom v poslovne prostore – Imeno

  V  soboto smo bili obveščeni o vlomu v poslovne prostore v Imenem. Storilec ni ničesar ukradel.

  Nedelja, 9. februar 2020

  Tatvine goriva – Lopata in Tepanje

  Na  avtocestnem počivališču Tepanje smo obravnavali tatvino goriva. Neznani storilec  ga  je okoli 200 litrov ukradel iz rezervoarja srbskega tovornega vozila.

  Na  avtocestnem  počivališču  Lopata  je  neznanec dobrih 600 litrov goriva ukradel  iz rezervoarja ukrajinskega tovornega vozila, dobrih 500 litrov pa iz rezervoarja poljskega tovornega vozila.

  Vloma v stanovanjski hiši – Celje in Grobelno

  Na  območju Celja smo včeraj obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec je v hišo vlomil skozi okno. Ukradel je sef, v katerem  so lastniki hranili gotovino in orožje.

  Vlom  v stanovanjsko hišo smo včeraj obravnavali tudi na Grobelnem. Tudi  v tem  primeru  je  storilec  v  hišo  vlomil  skozi  okno.  Ukradel je nekaj zlatnine.

  Vlom v stanovanje stanovanjskega bloka – Celje

  Včeraj  popoldne  smo  bili  obveščeni  o vlomu v stanovanje stanovanjskega bloka  na  Trubarjevi  ulici  v  Celju.  Storilec  je  ukradel  gotovino in zlatnino.

  Požar – Sv. Anton na Pohorju

  Sinoči  smo  bili  obveščeni  o  požaru v Sv. Antonu na Pohorju. Zgorela je lesena uta ob vikendu. Vzrok požara še ni znan. Ogled bomo opravili danes.

  S spoštovanjem,

  Milena Trbulin
  predstavnica za odnose z javnostmi
  samostojna policijska inšpektorica

  REPUBLIKA SLOVENIJA
  MINISTRSTVO ZA NOTRANJE ZADEVE

  POLICIJA

  Policijska uprava Celje

  Deli