Poročilo Policijske uprave Celje (11.2.2020)

  13:06

  Na  območju  Policijske  uprave  Celje smo v zadnjih 24 urah obravnavali 97 interventnih dogodkov.

  O  posledicah močnega vetra smo včeraj že poročali, v današnjem policijskem poročilu še o preostalem dogajanju.

  Kriminaliteta

  Vlom v gostinski lokal – Celje

  Na  Kidričevi  ulici  v Celju je neznani storilec vlomil v gostinski lokal. Ukradel je menjalni denar in računalnik.

  Poškodovanje vozila – Velenje

  Na  Kidričevi  cesti  v  Velenju je neznanec na osebnem vozilu prerezal dve pnevmatiki.

  Poskus vloma v parkomat – Celje

  Na  Kocbekovi ulici v Celju smo včeraj obravnavali poskus vloma v parkomat. Storilec  je s poškodovanjem parkomata lastnikom povzročil za približno 500 € škode.

  Požara – Mozirje in Šentjur

  Nekaj  pred  13.  uro  smo bili obveščeni o požaru v Mozirju. Zagorelo je v stanovanjski  hiši.  Do  požara  je  najverjetneje  prišlo zaradi pregretja dimnika. Ogenj je uničil ostrešje in mansardni del hiše.

  V   Tratni   ob  Voglajni,  na  območju  Policijske  postaje  Šentjur,  smo obravnavali  manjši  požar.  Zagorela  je  uta, kjer hranijo drva. Požar je najverjetneje  povzročila iskra, ki jo je močan veter odpihnil iz bližnjega dimnika.

  Tatvini – Celje

  Neznani  storilec  je  včeraj  iz  kabine  tovornega vozila, parkiranega na Bežigrajski  ulici  v  Celju,   ukradel  denarnico z gotovino, dokumenti in bančnimi  karticami in kmalu po tatvini na bankomatu tudi  že dvignil nekaj gotovine.

  Iz  tovornega  vozila, parkiranega na Bežigrajski cesti v Celju, je neznani storilec ukradel akumulator.

  Poskus vloma v stanovanje – Celje

  Na  Trubarjevi  ulici  v  Celju  smo  obravnavali poskus vloma v stanovanje stanovanjskega  bloka.  Storilec,  ki  je  v  stanovanje poskušal vlomiti v zadnjih nekaj dneh, je lastnici škodo povzročil z uničenjem ključavnice.

  Tatvina – Vinska Gora

  V  Vinski  Gori  je  včeraj  storilec ukradel več metrov dovodnih kablov za kabelsko  ozemljitev, ki so bili že položeni v steni. Lastnik je po dejanju opazil  vozilo  s katerim se je odpeljal storilec in nas obvestil. Kmalu po dejanju  smo v Velenju izsledili 58-letnega storilca in mu zasegli ukradene kable.   Lastniku  je  storilec  s  poškodovanjem stene in ukradenimi kabli povzročil za okoli 2.000 € škode. Sledi kazenska ovadba.

  Cestni promet

  Prometna nesreča – Šentrupert

  Na  avtocesti,  v  bližini  izvoza  Šentrupert, v smeri proti Mariboru, smo sinoči,  nekaj  pred  23.  uro,  obravnavali  prometno nesrečo z materialno škodo,  ki  jo je povzročil 46-letni voznik osebnega vozila, ki ni vozil po sredini  voznega  pasu. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel voznik 0,72  miligramov  alkohola  v litru izdihanega zraka. Voznika bomo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja Nevarna vožnja.

  Zaseg vozila – Slovenske Konjice

  V  Slovenskih  Konjicah smo zasegli osebno vozilo vozniku, ki mu je poteklo vozniško dovoljenje.

  S spoštovanjem,

  Milena Trbulin
  predstavnica za odnose z javnostmi
  samostojna policijska inšpektorica

  REPUBLIKA SLOVENIJA
  MINISTRSTVO ZA NOTRANJE ZADEVE

  POLICIJA

  Policijska uprava Celje

  Deli