Poročilo Policijske uprave Celje (13.1.2020)

  10:10

  V zadnjih treh dneh smo na območju Policijske uprave Celje obravnavali  180 interventnih dogodkov.

  Petek, 10. januar 2020

  Poskus vloma v lekarno – Ravne na Koroškem

  V   petek   je  v  Ravnah  na  Koroškem neznani storilec poskušal vlomiti v lekarno.   V   notranjost   mu  ni  uspelo  priti,  škodo  je  povzročil  s poškodovanjem vrat.

  Vlom v osebno vozilo – Podkraj pri Velenju

  Na parkirišču pokopališča v Podkraju pri Velenju je neznani storilec vlomil v  osebno  vozilo.  Ukradel  je  dve  ženski  torbici,  v katerih sta imeli lastnici gotovino, dokumente, bančne kartice in nekaj drugih stvari.

  Sobota 11. januar 2020

  Vloma v vozili – Slovenske Konjice in Radeče

  V  Slovenskih  Konjicah  in  v  Radečah   smo   v  soboto   na  parkiriščih pokopališč obravnavali vlome v tri vozila. Storilec je na vseh treh vozilih razbil okenska stekla.

  V  Slovenskih  Konjicah  je  iz enega vozila ukradel nahrbtnik z denarnico, dokumenti  in  telefonom.  Lastnica  drugega  vozila  ne pogreša ničesar. V Radečah je iz vozila ukradel torbico z dokumenti.

  Vlom v klet stanovanjskega bloka – Velenje

  Na    Bračičevi   cesti  v  Velenju  je  neznani  storilec  vlomil  v  klet stanovanjskega bloka. Ukradel ni ničesar.

  Klic o nastavitvi eksplozivnega telesa – Žalec

  V  soboto,  nekaj  čez  22. uro, je neznanec poklical na Policijsko postajo Celje  in  naznanil  da bo v Žalskem hotelu prišlo do eksplozije. Iz hotela smo  evakuirali  okoli  50  ljudi  in  prostore  pregledali.   Pri pregledu prostorov  sta   sodelovala  tudi  vodnik psa za specialne preglede in pes. Eksploziva  v  hotelu  ni  bilo.  Šlo  je za lažno naznanitev. O klicatelju
  zbiramo obvestila.

  Nedelja 12. januar 2020

  Roparska tatvina in povzročitev lahke telesne poškodbe – Celje

  Včeraj  okoli poldneva smo v trgovini v Celju obravnavali roparsko tatvino. Storilec  je  iz  omarice  s  cigareti  ukradel  cigarete,  kar  je opazila prodajalka  in ga poskušala ustaviti. Moški jo je udaril in pobegnil. Kmalu po  dejanju  smo  mu  odvzeli  prostost.  Gre za 38-letnega moškega, doma z območja  Žalca.  Osumljenega  bomo  kazensko  ovadili  zaradi suma storitve kaznivih dejanj povzročitev lahke telesne poškodbe in roparska tatvina.

  Vlom v stanovanjsko hišo – Tepanjski vrh

  V  Tepanjskem  vrhu smo obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec je v hišo vlomil skozi stranska vrata. Prostore preiskal in ukradel gotovino.

  S spoštovanjem.

  Milena Trbulin
  predstavnica za odnose z javnostmi
  samostojna policijska inšpektorica

  REPUBLIKA SLOVENIJA
  MINISTRSTVO ZA NOTRANJE ZADEVE

  POLICIJA

  Policijska uprava Celje

  Deli