Poročilo Policijske uprave Celje (13.8.2019)

  11:34

  Včeraj smo na območju Policijske uprave Celje beležili pestro dogajanje.

  V  dopoldanskih  urah  smo  bili  obveščeni,  da je bilo na območju Ljubije najdeno  moško  truplo. Identifikacijski  postopek je v teku, najverjetneje gre  za  pogrešanega 83-letnega Friderika Ješovnika. Truplo je bilo najdeno 200  –  300  metrov  od  poti  v  globini na težko prehodnem terenu. Znakov nasilne smrti ni.

  Požar – Celje

  Nekaj pred 14. uro je občane Hudinje v Celju vznemiril požar. Zagorelo je v stanovanjskem  bloku  na Opekarniški cesti. Stanovanje v tretjem nadstropju stanovanjskega  bloka,  kjer  je  zagorelo,  je  v celoti uničeno, ogenj je poškodoval  še  zgornje  stanovanje  in  stopnišče.   Ogenj je povzročil za dobrih  40.000  € matreialne škode. Zaradi vdihavanja ogljikovega monoksida se  je  poškodovalo 15 ljudi. Tri otroke in eno odraslo osebo, ki je bila v času  požara  v  stanovanju,  kjer  je  zagorelo,  so  odpeljali  v celjsko bolnišnico, kjer so ostali na opazovanju. Do požara je prišlo zaradi svečk, ki  so  jih  imeli lastniki prižgane v stanovanju. Preiskava poteka v smeri suma storitve kaznivega dejanja Povzročitev splošne nevarnosti.

  Požar na tovornem vozilu – Prevorje – Lesično

  Na  relaciji  Prevorje – Lesično je včeraj okoli 13. ure,  zaradi napake na motorju,  zagorelo  tovorno  vozilo,  ki  je  prevažalo pelete. V požaru je nastalo  za  dobrih  40.000  €  materialne škode. Vlečno vozilo je v celoti zgorelo,  priklopno  pa  delno.  Zaradi  odstranjevanja  posledic  prometne nesreče je bila cesta več ur v celoti zaprta.

  Požar – Polzela

  Danes,  nekaj  pred  1.  uro  zjutraj,  je na Polzeli zagorel kup drv. Tuje krivda je izključena, Do požara je prišlo zaradi samovžiga.

  Poškodovanje tuje stvari – Celje
  Na  eni  od  osnovnih šol v Celju so neznani storilci poškodovali kupolo na strehi, tri okna in del fasade. Škoda ocenjujejo na dobrih 4.000 €.

  Na  Kersnikovi  ulici  v  Celju  je  neznani  storilec  z  ostrim predmetom poškodoval osebno vozilo in lastnici povzročil za dobrih 400 € škode.

  Poskus vloma v osebno vozilo – Velenje

  V  Velenju,  na  Kosovelovi  ulici,  je  lastnik  osebnega  vozila  zalotil neznanca,  ki  mu  je  vlamljal  v  vozilo.  Ko  ga  je opazil je  storilec pobegnil,  sedel v vozilo znamke Mazda, sive barve in se odpeljal. Lastniku je povzročil škodo s poškodovanjem okna na sopotnikovih vratih.

  Tatvina nafte – Celje

  Včeraj  smo  bili  obveščeni o tatvini nafte. Neznani storilec jo je dobrih 180 litrov ukradel iz rezervoarja delovnega stroja parkiranega na delovišču na Dečkovi cesti v Celju.

  Vlom v skladišče – Vransko

  Na Vranskem je neznani storilec vlomil v skladišče in ukradel več volanskih obročev z zračnimi blazinami in več avtoradiev.

  Vlom v klet stanovanjskega bloka – Velenje

  V Šaleku, je neznani storilec vlomil v klet stanovanjskega bloka in ukradel ženko kolo  znamke Lombardo Taranto 400, sive barve.

  Iskalna akcija – Laško

  Včeraj  smo  se  ukvarjali  tudi  z  iskanjem pogrešanega  69-letnega Vlada Rozmana,  stanujočega  v  Domu  upokojencev  Prebold. Pogrešanega smo danes našli na območju Laškega. Z njim je vse v redu.

  Danes  okoli  sedmih  zjutraj  smo  v Vurmatu obravnavali prometno nesrečo, zaradi  katere  je  bila  cesta  približno  dve  uri  zaprta za ves promet. Prometno  nesrečo  je  povzročila  45-letna  voznica osebnega vozila, ki je vozila iz smeri Lovrenca proti Mariboru in je najverjetneje zaradi vožnje z neprilagojeno   hitrostjo,   najprej  trčila  v  odbojno  ograjo,  nato  pa zapeljala  na  nasprotno smerno vozišče in trčila v osebno vozilo s katerim
  se je nasproti  pravilno pripeljal 41-letni voznik. Voznico so z reševalnim vozilom  odpeljali  v UKC Maribor, po prvih podatkih je lažje  poškodovana. Lažje je poškodovan tudi 41-letni voznik.

  Za  konec  še  zahvala  vsem,  ki  ste  včeraj  objavilo  sliko  zaseženega ukradenega  kolesa,  ki  ga  je  državljan  Črne  Gore  vozil po avtocesti. Lastnica je kolo že prevzela na Policijski postaj Žalec.

  S spoštovanjem,

  Milena Trbulin
  predstavnica za odnose z javnostmi
  samostojna policijska inšpektorica

  REPUBLIKA SLOVENIJA
  MINISTRSTVO ZA NOTRANJE ZADEVE

  POLICIJA

  Policijska uprava Celje

  banner-ntrc-martinovanje

  Deli