Poročilo Policijske uprave Celje (16.1.2020)

  7:58
  Celje, 16. januar 2020

  Včeraj smo na območju Policijske uprave Celje obravnavali 52 interventnih dogodkov. Obveščeni smo bili o treh prometnih nesrečah z lažjimi poškodbami in 6 z materialno škodo.

  Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali petkrat.

  Na področju kriminalitete smo obravnavali 9 kaznivih dejanj, med katerimi so bile izvršene štiri tatvine, vlom, tri poškodovanja tuje stvari in nedovoljen prehod čez državno mejo.

  Vlom – Velenje

  Policisti PP Radlje ob Dravi so obravnavali vlom v stanovanjsko hišo, iz katere je neznani storilec odtujil vrednejše predmete.

  Tatvine – Celje

  V Stanetovi ulici v Celju je neznani storilec prodajalki v trgovini med delovnim časom iz predala odtujil denarnico z gotovino in dokumenti. V nadaljevanju je storilec opravil dvig gotovine na bankomatih, denarnico z dokumenti pa je odvrgel na parkirišču. Našel jo je občan in o tem obvestil policijo.

  Tatvina okrasnih pokrovov – Zreče

  V Zrečah je neznani storilec iz parkiranega vozila odtujil štiri okrasne pokrove.

  Nedovoljen prehod čez državno mejo – Črna na Koroškem

  Policisti PP Ravne na Koroškem so obravnavali tri državljane Afganistana, ki so v R Slovenijo prišli skriti v tovornem delu tovornega vozila. Ugotovljeno je bilo, da so v Slovenijo prišli ilegalno na MP Gruškovje. Zaprosili so za azil in bili odpeljali v azilni dom.

  Deli