Poročilo Policijske uprave Celje (16.10.2019)

  13:11

  Včeraj  smo  na območju Policijske uprave Celje obravnavali 71 interventnih dogodkov.

  Vloma v stanovanjski hiši – Podvin in Žiče

  V  Podvinu  je  storilec v hišo vlomil skozi balkonska vrata in ukradel več kosov zlatnine.

  V  Žičah  je  storilec v hišo vlomil skozi pritlično okno, pred tem pa je z vlamljanjem  poškodoval  vhodna  vrata.  Prostore  je  preiskal. Ukradel ni ničesar.

  Vlom v gostinski lokal – Celje

  Na Stanetovi ulici v Celju smo obravnavali vlom v gostinski lokal. Storilec je ukradel menjalni denar ter več alkoholnih in brezalkoholnih pijač.

  Tatvine nafte in poškodovanje delovnega stroja – Celje in Gabrovlje

  Na  Ribarjevi ulici v Celju smo včeraj obravnavali tatvino okoli 300 litrov nafte, ki jo je neznani storilec ukradel iz rezervoarja tovornega vozila.

  Tatvino   dobrih  50.  litrov nafte smo včeraj obravnavali še v Gabrovljah. Tudi v tem primeru jo je storilec ukradel iz rezervoarja tovornega vozila.

  Na  Bežigrajski  cesti  v  Celju  je  neznani  storilec vlomil v nakladalni delovni  stroj in ukradel okoli 80 litrov nafte ter v kabini zanetil požar. S tatvino in poškodovanjem stroja

  Cestno prometne kršitve na avtocesti

  Policisti   Postaje  prometne  policije  Celje  v  zadnjih  dneh  poostreno nadzirajo  voznike  tovornih vozil in avtobusov v javnem cestnem prometu. V ponedeljek  so  na  avtocesti   obravnavali  tujega  voznika skupine vozil, sestavljene  iz vlečnega in priklopnega vozila, pri katerem je obstajal sum manipulacije  zapisovalne naprave – digitalnega tahografa v vlečnem vozilu. Za  vlečno vozilo so odredili izredni tehnični pregled zapisovalne naprave, kjer   so   zaznali    tehnično   nepravilnost  oziroma  pomanjkljivost  na zapisovalni  napravi,  zaradi  česar le ta ni pravilno delovala. Vozniku in tuji  pravni  osebi  so  policisti  Postaje prometne policije Celje izrekli globo.

  Sinoči je na Operativno komunikacijski center PU Celje poklicala občanka in povedala,  da  po  avtocesti,  v  smeri  proti  Mariboru, nezanesljivo vozi voznik  tovornega  vozila.   Policisti  postaje  prometne policije Celje so voznika  skupine  vozil,  sestavljene  iz  vlečnega in priklopnega vozila – cisterne,   ki  ni vozil po sredini prometnega pasu, ustavili izven naselja
  Arja  vas.  Vozniku so odredili preizkus alkoholiziranosti in ugotovili, da je  imel  1.39  miligramov  alkohola  v  litru izdihanega zraka. Vozniku so odredili  pridržanje,  zoper  njega  bodo  podali  še obdolžilni predlog na Okrajno  sodišče  v  Celju.  Voznici,  ki  nas je opozorila na nezanesljivo vožnjo voznika, se zahvaljujemo.

  S spoštovanjem,

  Milena Trbulin
  predstavnica za odnose z javnostmi
  samostojna policijska inšpektorica

  REPUBLIKA SLOVENIJA
  MINISTRSTVO ZA NOTRANJE ZADEVE

  POLICIJA

  Policijska uprava Celje

  Deli