Poročilo Policijske uprave Celje (17.1.2020)

  9:14
  Celje, 17. januar 2020

  Včeraj smo na območju Policijske uprave Celje obravnavali 63 interventnih dogodkov. Obveščeni smo bili o prometni nesreči s hudimi telesnimi poškodbami, 2 z lažjimi in 6 z materialno škodo.

  Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali trikrat.

  Na področju kriminalitete smo obravnavali 5 kaznivih dejanj in sicer poškodovanje tuje stvari, goljufijo in drzno tatvino.

  Prav tako smo obravnavali gorsko nesrečo, ki se je končala s smrtjo planinca.

  Gorska nesreča – Ojstrica

  Včeraj ob 15.05 uri smo bili obveščeni o gorski nesreči na območju Ojstrice, kjer se je smrtno ponesrečil 69 letni planinec. Organizirana je bila reševalna akcija pri kateri so sodelovali reševalci GRS Celje in helikopter Slovenske vojske. Ugotovljeno je bilo, da je planinec pri spuščanju po uhojeni poti od Male Ojstrice v smeri Korošice zdrsnil v snegu. Pri zdrsu mu je pomagala planinka, ki je hodila skupaj z njim, vendar sta skupaj zdrsnila v globino okoli 50 metrov. Planinka se je uspela ustaviti s cepinom, poškodovani planinec pa je zdrsnil v globino še 50 metrov. Poškodbe, ki so nastale pri zdrsu so bile za planinca usodne in je na kraju umrl. O gorski nesreči so policisti zbrali obvestila prav tako pa bo opravljen ogled kraja nesreče.

  Drzna tatvina – Šempeter v Savinjski dolini

  Policisti PP Žalec so v Šempetru obravnavali drzno tatvino, kjer je neznana storilka okoli 17.30 ure pristopila do oškodovanca in ga prosila, da ji pomaga zamenjati pnevmatiko na vozilu. Oškodovanec je prisedel v njeno vozilo ter se skupaj odpeljala po poljski poti v smeri hmeljišča, kjer je bilo parkirano drugo vozilo. Ko je oškodovanec izstopil iz vozila, je do njega pristopil neznani moški, ki je od oškodovanca zahteval denar in mu ga odtujil. Osumljena ženska in moški sta se po dejanju vsak s svojim vozilom odpeljala v smeri Šempetra. Osumljena ženska je suhe postave, visoka okoli 165 cm, črnih las. Vse ki bi imeli kakršnekoli informacije o navedem dejanju, naprošamo, da o tem obvestijo policijo na številko 113.

  Prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami – Arja vas

  Včeraj ob 17.00 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči ki se je zgodila v Arja vasi. 44 letni pešec je v Arja vasi nenadoma stopil na vozišče in stekel čez v času, ko je iz smeri avtoceste proti Petrovčam pripeljal 69 letni voznik
  osebnega vozila, ki je trčil v pešca. Pri nesreči se je  pešec huje telesno poškodoval.

  S spoštovanjem.

  Deli