Poročilo Policijske uprave Celje (17.3.2020)

  9:47

  V zadnjih 24 urah smo na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje sprejeli 201 klic. V 54. primerih je šlo za interventne dogodke.

  Prometna varnost

  banner-uniforest-prodajalna-husquarna-kosilnice-marec-2020

  Prometni nesreči z lažjimi poškodbami – Celje in Šmartno pri Slovenj Gradcu

  Včeraj, okoli pol sedmih zjutraj, smo v Celju na obvoznici, v bližini železniške postaje Lava, obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je lažje poškodoval 37-letni voznik osebnega vozila. 37-letni voznik je zavrl, ker ga je močno zaslepilo sonce, voznik, ki je vozil za njim in ga je prav tako zaslepilo sonce, je zaradi prekratke varnostne razdalje trčil vanj.

  Okoli 14. ure smo prometno nesrečo, v kateri se je lažje poškodovala 50-letna voznica osebnega avtomobila, obravnavali izven naselja Šmartno pri Slovenj Gradcu. Povzročil jo je 31-letni voznik osebnega vozila, ki je vozil iz smeri Slovenj Gradca proti Mislinji in je zapeljal na nasprotno smerno vozišče ter čelno trčil v vozilo, s katerim je nasproti pravilno
  pripeljala 50-letna voznica.

  Kriminaliteta

  Tatvina goriva in orodja – Založe

  V jutranjih urah smo bili obveščeni, da je med vikendom neznani storilec vlomil v tri delovne stroje, parkirane na gradbišču v Založah, na območju Policijske postaje Žalec. Iz rezervoarjev dveh strojev je ukradel okoli 150 litrov goriva, iz kabine enega delovnega stroja je ukradel škatlo z orodjem.

  Poškodovanje dveh vozil – Celje

  Na Mariborski cesti v Celju je neznanec vrgel večji kamen v okno parkirnega avtobusa in razil steklo.

  Na parkirišču pri Železniški postaji v Celju je neznani storilec z ostrim predmetom poškodoval osebno vozilo. Z dejanjem je lastniku vozila povzročil za okoli 1.000 € škode.

  Povzročitev lažje telesne poškodbe – Mozirje in Celje

  V Mozirju je 40-letni občan v dopoldanskih urah vstopil v prodajalno, razbijal inventar in udaril zaposlenega ter ga lažje poškodoval. 40-letnika bomo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja Povzročitev lahke telesne poškodbe.

  Sinoči, nekaj čez 21. uro, nas je 48-letna občanka obvestila, da je v stanovanju v Celju, med prepirom, z nožem zabodla 40-letnega izven  zakonskega partnerja. 40-letnika so z reševalnim vozilom odpeljali v Splošno bolnišnico Celje, kjer je zaradi lažje poškodbe ostal na zdravljenju. 48-letno žensko bomo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja Povzročitev lažje telesne poškodbe. Pred prepirom sta izven zakonska partnerja skupaj popivala.

  Vlom v poslovne prostore – Polzela

  Na Polzeli smo obravnavali vlom v poslovne prostore. Storilec je iz blagajne ukradel gotovino.

  Javni red in mir

  V Celju smo zaradi kršitve ukrepa prepovedi približevanja in nedostojnega obnašanja pridržali 42-letnega moškega.

  Zaradi kršitve javnega reda in miru smo do streznitve pridržali 64-letnega občana, ki je v Zabukovici, na območju Policijske postaje Žalec, nadlegoval  sosedo, ji grozil ter ji uničil poštni nabiralnik in razbil luč nad vrati stanovanja.

  S spoštovanjem.

  Milena Trbulin
  predstavnica za odnose z javnostmi
  samostojna policijska inšpektorica

  REPUBLIKA SLOVENIJA
  MINISTRSTVO ZA NOTRANJE ZADEVE

  POLICIJA

  Policijska uprava Celje

  Deli