Poročilo Policijske uprave Celje (19.3.2019)

  9:52

  Včeraj  smo  na   Operativno komunikacijski center  Policijske uprave Celje prejeli  71  obvestil  o  interventnih  dogodkih.  V 33. primerih je šlo za dogajanje  s  področja  prometne  varnosti,  v  17. primerih za dogajanje s področja  kriminalitete,  v  desetih primerih za dogodke s področja javnega reda in miru, ostali klici so se nanašali na drugo dogajanje.

  V nadaljevanju o podrobnostih.

  Vlom v zabojnik – Šentjur

  V  Šentjurju, na Ulici kozjanskega odreda, smo obravnavali vlom v zabojnik, ki  služi  kot  pisarna.  Storilec je ukradel  prenosni računalnik, mobilni telefon, fotoaparat, baterijski vrtalnik in nekaj drugih stvari.

  Tatvina – Rogaška Slatina

  V  Rogaški  Slatini je neznani storilec s terase gostinskega lokala ukradel mizo in štiri stole iz ratana.

  Tatvina goriva – Mislinja

  Na območju Mislinje je neznani storilec iz rezervoarjev dveh tovornih vozil ukradel gorivo.

  Vlom v gostinski lokal – Velenje

  Danes  ponoči smo v Velenju obravnavali vlom v gostinski lokal. Storilec je ukradel menjalni denar in cigarete.

  Zaseg vozila – Muta

  Na  Muti  smo  včeraj  zasegli  osebno vozilo avstrijski državljanki, ki je zaradi  vožnje s prekratko varnostno razdaljo trčila v osebno vozilo, ki je vozilo  pred  njo.  Pri  obravnavi  prometne  nesreče  smo ugotovili, da so povzročiteljici  avstrijski varnostni organi že pred časom odvzeli vozniško dovoljenje.  Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja smo ji včeraj zasegli vozilo.  Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja sledi obdolžilni predlog, zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo smo ji izdali plačilni nalog.

  Poškodovanje zapornic na železniškem prehodu – Šentvid pri Grobelnem

  V  Šentvidu  pri  Grobelnem  smo  včeraj  dvakrat obravnavali  poškodovanje zapornice  na  železniškem  prehodu. V dopoldanskih urah je voznik osebnega vozila  zapeljal čez železniško progo v času, ko so bile zapornice spuščene in  je  eno poškodoval ter s tem povzročil  precej težav v cestnem prometu. Voznika smo  izsledili in oglobili.

  Podatke  o  vozniku,  ki  je  zapornico  poškodoval v popoldanskem času, še zbiramo.

  S spoštovanjem.

  Milena Trbulin
  predstavnica za odnose z javnostmi

  Policijska uprava Celje
  Ljubljanska cesta 12
  3000 Celje

  Deli