Poročilo Policijske uprave Celje (20.3.2020)

  10:05
  V  zadnjih  24.  urah  smo   na Operativno komunikacijski center Policijske uprave  Celje  sprejeli  298  klicev.  V 67. primerih je šlo za interventne dogodke.

  Kriminaliteta

  banner-uniforest-prodajalna-husquarna-kosilnice-marec-2020

  Vlom v trgovino – Celje

  Včeraj zjutraj smo bili obveščeni o vlomu v trgovino na Bežigrajski cesti v Celju. Storilec je ukradel menjalni denar in več različnih artiklov.

  Vlom v klet – Šoštanj

  Na   cesti   Heroja  Gašperja  v  Šoštanju  smo  obravnavali  vlom  v  klet stanovanjskega bloka. neznani storilec je ukradel kolo.

  Požar – Založe

  Včeraj  dopoldne  smo  v  Založah,  na  območju  Policijske  postaje Žalec, obravnavali  požar.  Vnela,  se  je  kosilnica,  ki jo je domačin po košnji pospravil v gospodarsko poslopje. Ogenj je povzročil za okoli 2.000 škode.

  Požar – Velike Grahovše

  V  Velikih  Grahovšah,  na  območju  Policijske  postaje  Laško,  je včeraj popoldne  zagorel  manjši   bager. Požar so pogasili gasilci Prostovoljnega gasilskega  društva Vrh nad Laškim. Zagorelo je zaradi napake na električni napeljavi. Tuja krivda je izključena.

  Javni red in mir

  V  Celju  smo  v  popoldanskih urah pridržali k 38-letnega kršitelja, ki je razgrajal pred trgovino na Ljubljanski cesti in napadel varnostnika, potem, ko  ga je ta zadržal po tatvini artiklov.  38-letnik,ki je javni red in mir v  Celju  kršil   tudi  že  v  dopoldanskih   urah,  je  varnostnika  lažje poškodoval.  Zaradi  storitve  kaznivega  dejanja Povzročitev lažje telesne poškodbe  ga  bomo kazensko ovadili, za kršitev javnega reda in miru smo mu
  izdali plačilni nalog.

  V  Žalcu  smo  pridržali  moškega,  ki  je  razgrajal  in nadlegoval osebje zdravstvenega doma. Tudi njemu bomo izdali plačilni nalog.

  V  Radečah  smo  oglobili  moškega,  ki  se  je  nedostojno vedel in grozil sosedom.

  Na   območju   naše  policijske  uprave  smo  včeraj  v  dopoldanskih  urah obravnavali  primer  nasilja  v  družini. 39-letnega moškega,  ki mu je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja, bomo kazensko ovadili. Storilec je v popoldanskih urah že kršil izrečen ukrep, za kar smo ga oglobili.

  Vsem  občanom  polagamo na srce, naj spoštujejo odlok, ki je  začel veljati ob  polnoči  in   prepoveduje gibanje in zbiranje ljudi na javnih krajih in površinah in s tem skrbijo za svoje zdravje in zdravje soljudi.

  S spoštovanjem,

  Milena Trbulin
  predstavnica za odnose z javnostmi
  samostojna policijska inšpektorica

  REPUBLIKA SLOVENIJA
  MINISTRSTVO ZA NOTRANJE ZADEVE

  POLICIJA

  Policijska uprava Celje

   

  Deli