Poročilo Policijske uprave Celje (21.10.2019)

  9:03

  Petek, 18. oktober 2019

  V  petek smo na območju Policijske uprave Celje obravnavali 98 interventnih dogodkov.

  O  tragični prometni nesreči, v kater sta v petek na območju Stranic, umrla dva  motorista,  smo  že  poročali.  V nadaljevanju izpostavljamo še ostalo obravnavano dogajanje.

  Tatvina goriva – Celje

  V  Celju, v Tumovi ulici, smo obravnavali tatvino okoli 600 litrov goriva. Storilec  ga  je  ukradel  iz  rezervoarjev  dveh  tovornih  vozil in enega delovnega troja.

  Vlom v klet stanovanjskega bloka  – Celje

  V  Vojkovi ulici v Celju smo obravnavali vlom v klet stanovanjskega bloka. Storilec  je  ukradel  moško  kolo  znamke Nakamura, črne barve, z otroškim sedežem sive barve.

  Prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami – Teharje

  V petek, nekaj pred 20. uro smo na Teharjah obravnavali prometno nesrečo, v kateri  se  je huje poškodoval 50-letni voznik motornega kolesa. Vanj je na krožišču trčil 50-letni voznik, ki je vozil iz smeri Celja, proti Štoram in je  v  krožišču izsilil prednost  vozniku motornega kolesa. Voznik osebnega vozila je trčil v zadnji del motornega kolesa, pri čemer se je motorno kolo prevrnilo  in  zagozdilo  pod  osebno  vozilo.  Voznik  je  motorno kolo in
  motorista  več  metrov  potiskal  pred  sabo. Motorist se je v trčenju hudo poškodoval.

  Zaseg teleskopske palice – avtocestno počivališče Zima

  Na  avtocestnem  počivališču  Zima  smo  romunskemu vozniku osebnega vozila
  zasegli teleskopsko palico.

  Zasegi vozil – Celje, Vransko in Šmarje pri Jelšah

  Na  Vranskem in v Šmarju pri Jelšah smo zasegli osebni vozili voznikoma, ki nista  izpolnjevala  pogojev za vožnjo. V Celju smo dvema voznikoma zasegli kolesi z motorjem.

  Sobota, 19. oktober 2019

  V soboto smo na območju Policijske uprave Celje obravnavali 75 interventnih dogodkov.

  Prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami – Slatina pri Ponikvi

  V soboto, nekaj minut čez polnoč, se je na lokalni cesti v Slatini pri Ponikvi zgodila prometna nesreča, v kateri se je huje poškodoval sopotnik v osebnem vozilu.  Prometno nesrečo je povzročila 45-letna voznica osebnega vozila, ki je vozila iz Smeri Kraberka proti Lutrju. Zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo je v blagem desnem nepreglednem ovinku izgubila
  oblast nad vozilom in zapeljala v levo, izven vozišča ter trčila v travnato brežino. V trčenju se je huje poškodoval 22-letni sopotnik na sprednjem sedežu. 25-letni sopotnik na zadnjem sedežu in voznica se v prometni nesreči nista poškodovala.

  Vlom v gradbeni zabojnik – Velenje

  V Velenju smo obravnavali vlom v gradbeni zabojnik. Storilec je ukradel več kosov različnega orodja.

  Vlom v stanovanjsko hišo – Žalec in Podlog v Savinjski dolini

  V Spodnjih Rojah, na območju Policijske postaje Žalec, smo obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec je v hišo vlomil skozi pritlična terasna vrata. Ukradel je gotovino in dva kosa nakita.

  Vlom  v stanovanjsko hišo smo obravnavali tudi v Podlogu v Savinjski dolini. Tudi v tem primeru je storilec v hišo vlomil skozi vrata terase. Prostore je preiskal. Ukradel ni ničesar.

  Zasegi vozil – Škofja vas, Slovenj Gradec in Vransko

  V  Škofji  vasi,  Slovenj  Gradcu  in na Vranskem smo zasegli osebna vozila voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo.

  Ilegalni prestop državne meje

  V  soboto  dopoldne  smo  v Šentvidu pri Grobelnem izsledili dva državljana Alžirije,  ki  sta  ilegalno vstopila v Slovenijo. Po opravljenih postopkih smo oba predali hrvaškim varnostnim organom.

  Nedelja, 20. oktober 2019

  V   nedeljo   smo   na  območju  Policijske  uprave  Celje  obravnavali  44 interventnih dogodkov.

  Vlom v stanovanjsko hišo – Šentjur

  V  Vodružu  smo  obravnavali  vlom  v stanovanjsko hišo. Storilec je v hišo vlomil skozi vhodna vrata. Prostore je preiskal. Ukradel ni ničesar.

  Vlom – Drešinja vas

  V  Drešinji  vasi  smo  obravnavali  vlom  v  prostore  gasilskega društva. Storilec je ukradel del uniforme, nekaj svetilk in nekaj druge opreme.

  Tatvina nafte – Leskovec

  V  Leskovcu,  na  območju  Policijske  postaje Celje je neznani storilec iz rezervoarja tovornega vozila ukradel okoli 900 litrov nafte.

  Rop bencinskega servisa – Šempeter v Savinjski dolini

  Sinoči,  nekaj  minut  pred 22. uro,  sta dva neznana zamaskirana storilca, oblečena  v  temnejša  oblačila,  vstopila v prostore bencinskega servisa v Šempetru  v  Savinjski dolini, zagrozila zaposlenima in zahtevala denar. Ko sta dobila denar, sta pobegnila.

  Zaseg vozila – Šempeter v Savinjski dolini

  V Šempetru v Savinjski dolini smo zasegli kolo z motorjem

  Ilegalni prestop državne meje

  Na območju Policijske postaje Rogaška Slatina smo včeraj izsledili 14 oseb, ki  so  ilegalno  vstopile  v  Slovenijo,  13  turških državljanov in enega državljana  Sirije.  Postopki  z  njimi  še  potekajo.  Dva  od izsledenih, državljana  Turčije,  ki  sta  organizirala  ilegalni prehod, bomo kazensko ovadili.

  Ponedeljek, 21. oktober 2019

  Danes,  nekaj  minut  pred  6. uro zjutraj, smo bili obveščeni, da  sta dva oborožena storilca na  avtocestnem uvozu Ljubečna, oropala vozilo za prevoz denarja.  Po  storitvi  kaznivega  dejanja sta se odpeljala po avtocesti, v smeri  proti  Ljubljani.   V  ropu  ni  bil  nihče poškodovan. Več podatkov sporočimo po vseh zbranih obvestilih.

  S spoštovanjem,

  Milena Trbulin
  predstavnica za odnose z javnostmi
  samostojna policijska inšpektorica

  REPUBLIKA SLOVENIJA
  MINISTRSTVO ZA NOTRANJE ZADEVE

  POLICIJA

  Policijska uprava Celje

  Deli