Poročilo Policijske uprave Celje (21.11.2019)

  10:58

  Na  območju  Policijske  uprave Celje smo včeraj obravnavali 23  dogodkov s področja  prometne  varnosti,  21 s področja kriminalitete in 19 s področja javnega reda in miru.

  Prometna Varnost

  Prometna nesreča s hudimi poškodbami – Celje

  V  Celju  smo  včeraj  popoldne obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je huje  poškodovala 71-peška. Prometna nesreča se je zgodila v križišču Ceste na  Ostrožno  in  Pucove  ulice. 24-letna voznica osebnega vozila je zaradi vožnje  z  neprilagojeno  hitrostjo, z  desnim vzvratnim ogledalom trčila v peško. Le ta je padla in se hudo poškodovala.

  Poleg   omenjene  smo  včeraj  obravnavali  še  devet  prometnih  nesreč  z materialno škodo.

  Javni red in mir

  Izrečeni ukrepi prepovedi približevanj

  Na  območju  Policijske  postaje  Velenje  smo   včeraj  izrekli dva ukrepa prepovedi približevanja.

  V  prvem  primeru  27-letnemu  moškemu  zaradi  kršitve do njegove 38-letne partnerice.  27-letnika  smo  zaradi  kršitve pridržali, zoper njega uvedli prekrškovni   postopek in   izrekli  ukrep  prepovedi  približevanja  do partnerice in otroka.

  V  drugem  primeru  smo  ukrep  prepovedi  približevanja izrekli 37-letnemu moškemu, ki je bil nasilen do nekdanje 34-letne partnerice Poleg izrečenega ukrepa   smo   37-letnika   oglobili   ter   mu   izrekli  ukrep  prepovedi približevanja.

  Na  območju  Policijske  postaje  Rogaška  Slatina  smo obravnavali kršitev ukrepa prepovedi približevanja. Kršitelja smo pridržali, zaradi kršitve smo mu izdali plačilni nalog.

  Včeraj  smo  obravnavali  še  štiri kršitve javnega reda in miru, in sicer v Rogaški Slatini, Slovenj Gradcu v Šentjurju in v Celju. V vseh primerih smo kršiteljem izdali plačilne naloge.

  Danes  zjutraj  smo kršitev javnega reda in miru obravnavali še v Žalcu. Na avtobusu  je  javni  red in mir kršil 59-letni hrvaški državljan, ki smo ga predvčerajšnjim  zaradi  kršitve  javnega  reda  in  miru ter suma storitve kaznivega  dejanja  nedotakljivost stanovanja obravnavali na območju Celja. Obravnavali  smo  ga  tudi  že v preteklih dneh.   59-letnega kršitelja smo pridržali in privedli k sodnici za prekrške.

  Kriminaliteta

  Vloma v stanovanjski hiši – Celje

  V  Celju  smo  včeraj obravnavali dva vloma v stanovanjski hiši, in sicer naSkaletovi  in Bezenškovi ulici. V obeh primerih je storilec na oknu oziroma balkonskih  vratih razbil stekli, vstopil v hiši in ju preiskal. Ukradel ni ničesar.

  Tatvine – Velenje in Celje

  Na  Kidričevi  ulici  v  Velenju  je neznanec z osebnega vozila ukradel obe registrski tablici.

  Na  ulici  Pod  lipami  v Celju je neznani storilec s koles osebnega vozila ukradel vse štiri okrasne pokrove platišč.

  Na  Gubčevi  ulici  v Celju je neznani storilec med razkladanjem tovora  iz odklenjenega kombiniranega vozila ukradel delovno obleko in tiskalnik.

  Poškodovanje tuje stvari – Žalec in Celje

  V  Žalcu je neznani storilec vrgel večji kamen v objekt železniške postaje in razbil steklo na oknu.

  Na parkirišču trgovine na Pucovi ulici smo obravnavali poškodovanje vozila, nekdo je na vozilu prerezal dve pnevmatiki.

  Prijetje storilca pri poskusu tatvine – Velenje

  V  Velenju,  na  Kosovelovi  ulici,  je  lastnik  garaže v prostoru zalotil 24-letnega  moškega,  ki je poskušal s kleščami preščipniti  ključavnico in ukrasti kolo. 24-letnika bomo kazensko ovadili.

  Poskusa vlomov v vozili – Rimske Toplice in Ločica ob Savinji

  V  Ločici  ob Savinji je neznanec poskušal vlomiti v avtodom. Poškodoval je dvojna vrata v bivalni del avtodoma in lastniku povzročil za dobrih 1.000 € materialne škode.

  V  Rimskih  Toplicah smo obravnavali poskus vloma v osebno vozilo. Storilec je poškodoval zunanjost in tesnila vrat.

  S spoštovanjem

  Milena Trbulin
  predstavnica za odnose z javnostmi
  samostojna policijska inšpektorica

  REPUBLIKA SLOVENIJA
  MINISTRSTVO ZA NOTRANJE ZADEVE

  POLICIJA

  Policijska uprava Celje

  Deli