Poročilo Policijske uprave Celje (22.10.2019)

  13:27

  Včeraj  smo na območju  Policijske uprave Celje obravnavali 85 interventnih dogodkov.

  Cestni promet

  S  področja cestnega prometa poročamo o 24. prometnih nesrečah. V eni se je huje   poškodovala  kolesarka,  v  štirih  smo  zabeležili  lažje  poškodbe udeleženih, 19 prometnih nesreč se je končalo z materialno škodo na vozilih in objektih.

  Prometna nesreča s hudimi poškodbami  – Celje

  Nekaj  čez  18.  uro  smo  na Kersnikovi ulici v Celju obravnavali prometno nesrečo,  v  kateri  sta  bila udeležena 84-letni voznik osebnega vozila in 65-letna  kolesarka.   Voznik,  ki je vozil iz smeri Mariborske ceste proti Čopovi  ulici,  je v semaforiziranem  križišču na Kersnikovi ulici  trčil v kolesarko,  ki  je prečkala vozišče pri zeleni luči na semaforju. Kolesarka se je pri padcu huje poškodovala.

  Zasega vozil – Rjavica in Rimske Toplice

  V  Rjavici smo zasegli osebno vozilo  29-letnemu vozniku, ki je vozil kljub prepovedi  vožnje  in pod vplivom prepovedanih drog. V Rimskih Toplicah smo osebno   vozilo  zasegli  41-letni  voznici,  ki  ji  je  poteklo  vozniško dovoljenje.

  Kriminaliteta

  Rop – Celje

  V  jutranjih  urah  smo  bili obveščeni o ropu vozila za prevoz denarja, na avtocestnem  uvozu Ljubečna, kjer sta dva neznana, zamaskirana in oborožena storilca  ustavila  vozilo  za prevoz denarja in ukradla denar, ki je bil v vozilu.  Pri  ropu  sta  storilca  uporabila  strelno  orožje. Nihče ni bil poškodovan.  Neznana  storilca  sta  se po dejanju odpeljala po avtocesti v smeri  proti  Ljubljani.  V  nadaljevanju  smo  bili  obveščeni,  da  so na ljubljanskem območju našli uničeno vozilo, ki bi lahko ustrezalo vozilu, ki sta ga uporabljala storilca. Preiskava ropa intenzivno poteka.

  Rop – Velenje

  Ob  8.  uri smo bili obveščeni o ropu trafike na Tomšičevi ulici v Velenju. Zamaskiran  storilec,  oblečen  v  temnejša oblačila, močnejše postave,  je vstopil v trafiko in s pištolo zagrozil zaposleni ter zahteval denar. Ko mu je izročila denar je odšel proti centru Velenja.

  Poškodovanje dveh vozil – Velenje

  Na  Kardeljevem trgu v Velenju je neznani storilec na dveh vozilih prebodel dve pnevmatiki.

  Tatvina – Slovenj Gradec

  Iz  poslovilne  vežice  na pokopališču v Slovenj Gradcu je neznani storilec ukradel prenosni zvočnik s stojalom.

  Vlom – Jazbine

  V  Jazbinah, na območju Črne na Koroškem, smo obravnavali vlom v počitniško hišico. Storilec je ukradel dobrih 60 litrov žganja in kotel za žganjekuho, z objekta je ukradel še bakrene žlebove.

  Nesreča pri delu  – Teharje

  Na Teharjah smo včeraj obravnavali nesrečo pri delu. 60-letni domačin se je pri  košnji  trave na strmem pobočju  prevrnil s traktorjem. Traktor ga  je stisnil pod sabo ter ga poškodoval.

  Tatvina  – Celje

  Na  Oblakovi  ulici  v  Celju je neznani storilec z osebnega vozila ukradel prednjo masko.

  Zaseg  gumijevke – avtocestno počivališče Zima

  Na  avtocestnem  počivališču Zima smo ukrajinskemu vozniku  osebnega vozila zasegli gumijevko.

  Javni red in mir

  Zaradi  kršitev javnega reda in miru smo včeraj ukrepali štirikrat. Trikrat v javnih in enkrat v zasebnih prostorih.

  S spoštovanjem,

  Milena Trbulin
  predstavnica za odnose z javnostmi
  samostojna policijska inšpektorica

  REPUBLIKA SLOVENIJA
  MINISTRSTVO ZA NOTRANJE ZADEVE

  POLICIJA

  Policijska uprava Celje

  Deli