Poročilo Policijske uprave Celje (22.11.2019)

  12:25

  Na  območju  Policijske uprave Celje smo včeraj obravnavali 77 interventnih dogodkov.

  Prometna Varnost

  Včeraj  smo obravnavali trinajst prometnih nesreč. Eno s hudimi poškodbami, eno z lažjimi in enajst prometnih nesreč z materialno škodo.

  Prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami – Dravograd

  Prometna  nesreča  s  hudimi poškodbami se je zgodila včeraj, nekaj čez 18. uro,  v  Dravogradu.  45-letni  voznik,  ki je vozil iz smeri Koroške ceste proti  Mariborski  cesti,  je  na prehodu za pešce trčil v  80 letno peško. Peška  se  je  v prometni nesreči hudo poškodovala. Voznik je peško trčenju odpeljal   v   Splošno   bolnišnico  Slovenj  Gradec,  kjer  je  ostala  na zdravljenju.

  Prekoračitev hitrosti – Hotemež

  V  Hotemežu,  na območju Policijske postaje Laško, smo med nadzorom prometa ustavili  22-letnega  voznika  doma  z  območja PU Maribor, ki je v naselju vozil  108  km in  brez vozniškega dovoljenja. Vozilo smo mu zasegli. Sledi obdolžilni predlog.

  Javni red in mir

  Izrečeni ukrepi prepovedi približevanj

  Zaradi  kršitev  javnega  reda  in  miru  smo včeraj ukrepali trinajstkrat. Desetkrat v javnih in trikrat v zasebnih prostorih.

  Zaradi  vsiljivega  beračenja  smo  včeraj  v  Slovenskih Konjicah oglobili 20-letnega državljana Slovaške.

  V  Celju  smo  včeraj  zaradi  več  prekrškov oglobili 29-letno državljanko Romunije,  ki  se je pretvarjala, da je gluhonema in je na nedovoljen način zbirala prispevke.

  V  Prevaljah  smo  zaradi  nedovoljenega  zbiranja  prispevkov in beračenja oglobili tri romunske državljane.

  Kriminaliteta

  Rop pošte – Teharje

  Nekaj minut pred 18. uro, tik pred zaprtjem pošte, sta dva zamaskirana moška vstopila v prostore poslovalnice pošte na Teharjah, zaposleni zagrozila s pištolo in zahtevala denar.

  Ko sta dobila denar sta pobegnila.

  Oba storilca sta bila mlajša. Eden je bil visok okoli 165 cm, drugi pa okoli 180 cm. Oblečena sta bila v temna oblačila, oba sta imela na glavi črni volneni kapi, čez obraz sta si nadela črni ruti. Eden je bil oborožen.

  Vse, ki so pred ali po ropu v bližini poštne poslovalnice opazili moška, danega opisa ali morda vozilo s katerim bi se lahko pripeljala in odpeljala, prosimo za informacije. Sporočijo naj jih na telefonsko številko 113.

  Tatvina – Celje

  Na  Teharski  cesti  v  Celju  je  v  dopoldanskih urah neznani storilec iz odklenjenega  vozila  ukradel  žensko  torbico  z  denarnico  in službenimi dokumenti.

  Drzna tatvina – Frankolovo

  Na  Frankolovem  smo  obravnavali  drzno  tatvino.  Dva moška najverjetneje romunska  državljana,  sta prišla v gostinski lokal na Frankolovem. Medtem, ko  je  eden ostal pri točilnem pultu,  je drugi odšel v pisarno in ukradel kuverto z gotovino.

  Vloma – Šmartno ob Paki in Topovlje

  V  Šmartnem  ob  Paki  je  neznani  storilec  vlomil  v  pomožni  objekt ob stanovanjski hiši in ukradel  več krvavic.

  V  Topovljah,  na  območju  Policijske postaje Žalec smo obravnavali vlom v vikend. Storilec je ukradel kuhinjski aparat.

  Požar – Paka pri Velenju

  Okoli  15.30  ure  smo  bili obveščeni o požaru v Paki pri Velenju, kjer je ogenj  uničil  okoli   5  x  4  metre  veliko, dvoetažno, leseno počitniško hišico.  Lastniki škodo ocenjujejo na najmanj 40.000 €.  Vzrok požara še ni potrjen. Danes nadaljujemo z ogledom.

  V  Paki pri Velenju smo  včeraj obravnavali  še poskus vloma v stanovanjsko hišo.

  Požar – Mislinjska Dobrava

  Požar  smo  včeraj  obravnavali  še  v Mislinjski Dobravi, kjer je zagorelo podstrešje  objekta  ob  stanovanjski  hiši.  Zagorelo je pri dimniku. Tuja krivda je izključena.  Škodo ocenjujejo na okoli 5.000 €.

  S spoštovanjem.

  Milena Trbulin
  predstavnica za odnose z javnostmi
  samostojna policijska inšpektorica

  REPUBLIKA SLOVENIJA
  MINISTRSTVO ZA NOTRANJE ZADEVE

  POLICIJA

  Policijska uprava Celje

  Deli