Poročilo Policijske uprave Celje (22.7.2019)

  9:14

  Od petka do danes so celjski in koroški policisti obravnavali  tri prometne nesreče s hudimi telesnimi  poškodbami, 8 z lažjimi telesnimi poškodbami ter 27 prometnih nesreč  z materialno škodo. V policijske evidence smo na novo vpisali 7 tatvin, 3 vlome, 3 poškodovanja tujih stvari,  KD Nasilja v družini ter 2 druga kazniva dejanja. Naši policisti
  so 27 krat intervenirali  na javnem kraju in 4 krat v zasebnih prostorih.

  Prometna nesreča s  hudimi telesnimi poškodbami – Mozirje.

  V petek nekaj čez šesto popoldan je v Mozirju prišlo do prometne nesreče, v kateri se huje telesno  poškodoval pešec.  55 letni pešec je  nepravilno prečkal cesto  izven prehoda za pešce v trenutku,  ko je po cesti pravilno pripeljal 39 letni voznik motornega kolesa.  Prišlo je do trčenja, v katerem se je pešec huje telesno poškodoval.

  Prometna nesreča s  hudimi telesnimi poškodbami – Žalec.

  V petek popoldne smo bili obveščeni o prometni nesreči, v kateri se je huje telesno poškodoval kolesar. Do nesreče je prišlo že v četrtek zvečer, ko je 51-letni kolesar v Braslovčah zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad kolesom ter padel. Pri padcu je zadobil hude telesne poškodbe.

  Prometna nesreča s  hudimi telesnimi poškodbami – Rogaška Slatina

  Tudi tretja prometna nesreča s hudimi telesnimi poškdodbami se je zgodila v petek zvečer, in sicer  v Rogaški Slatini. Do nesreče je prišlo, ko je 51-letni voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča zapeljal iz ceste ter se prevrnil na bok. V nesreči se je voznik lažje telesno poškodoval, njegova 50 letna sopotnica pa je zadobila hude telesne poškodbe.

  Vlom – Dravograd

  V Dravogradu so policisti opravili ogled kraja vloma v poslovni prostor. Neznani storilec je preiskal prostore ter odtujil prenosno  blagajno z 2.500 eur.

  Vlom – Radlje ob Dravi

  V Ravnah na Koroškem je neznani storilec odstranil ključavnico iz kolesarnice, ki je v sklopu  poslovnih prostorov ter vstopil v notranjost. Ker je v prostoru nameščena alarmna naprava, se je le ta sprožila ter nepridiprava pregnala, saj ni bilo nič odtujenega.

  Tatvina  goriva- Tepanje

  Na počivališču Tepanje so policisti policijske postaje Slovenske  Konjice obravnavali dve tatvini goriva.

  Tatvina registrskih tablic – Vojnik

  V Vojniku so celjski policisti opravili ogled tatvine dveh registrskih tablic odtujenih iz parkirnega osebnega avtomobila.

  Tatvina kolesa z motorjem – Velenje

  V Velenju so nepridipravi odtujili starejše kolo z motorjem Tomos, tip A3, reg. štev. CE VH-67.

  Želimo vam lep in varen dan.

  Božidar Pezdevšek
  vodja centra
  višji samostojni policijski inšpektor II

  Policijska uprava Celje
  Ljubljanska cesta 12
  3000 Celje

  Deli