Poročilo Policijske uprave Celje (24.1.2020)

  9:15

  Včeraj  smo na območju Policijske uprave Celje obravnavali  63 interventnih dogodkov.

  S področja cestnega prometa poročamo o osemnajstih prometnih nesrečah.

  O  jutranji,  v kateri je voznik tovornega vozilana prehodu za pešce, izven naselja Šentjanž pri Dravogradu,  trčil v 14-letnega fanta, ki je  pravilno prečkal  vozišče,  smo  včeraj že poročali. 14-letni pešec se je v prometni nesreči   hudo   poškodoval.   Voznika,   39-letnega  državljana  Bosne  in Hercegovine, smo pridržali in ga bomo danes privedli na sodišče.

  Poleg  omenjene  smo  včeraj  obravnavali  še  4 prometne nesreče z lažjimi poškodbami  udeleženih  in  trinajst  z  materialno  škodo  na  vozilih  in objektih.

  Na  Polzeli smo zasegli osebno vozilo voznici, ki je vozila brez vozniškega dovoljenja.

  Zaradi  kršitev  javnega  reda  in  miru  smo  ukrepali  desetkrat, od tega šestkrat v javnih prostorih. Dva kršitelja smo pridržali.

  S področja kriminalitete poročamo o dvanajstih kaznivih dejanjih.

  Poskus vloma – Vitanje

  Na območju Vitanja je neznani storilec poskušal vlomiti v cerkev, kar mu ni uspelo. Škodo je povzročil s poškodovanjem trojnih vrat.

  Poskus goljufije – Tepanje

  Na  območju  Tepanja  smo  sinoči,  okoli  20. ure, obravnavali tri poskuse goljufije.  Neznana starejša, sivolasa moška, eden je nosil očala, manjkalo mu je nekaj zob,  sta se pripeljala s starejšim osebnim vozilom Opel Corsa, rdeče  barve, hrvaških registrskih številk in  sta na bencinskem servisu, v gostinskem lokalu in trgovini  v Tepanju poskušala pretentati zaposlene pri menjavi  denarja.  Vse  prodajalke so bile pozorne, tako, da jima goljufije
  niso uspele.

  S spoštovanjem.

  Milena Trbulin
  predstavnica za odnose z javnostmi
  samostojna policijska inšpektorica

  REPUBLIKA SLOVENIJA
  MINISTRSTVO ZA NOTRANJE ZADEVE

  POLICIJA

  Policijska uprava Celje

  Deli