Poročilo Policijske uprave Celje (25.3.2020)

  8:50

  Na  Operativno  komunikacijski  center  Policijske  uprave Celje smo včeraj prejeli 174 klicev občanov. V 48 primerih je šlo za interventne dogodke.

  Kriminaliteta

  banner-uniforest-prodajalna-husquarna-kosilnice-marec-2020

  Vlom v stanovanjsko hišo in tatvina vozila

  V  Bregu pri Polzeli je včeraj ponoči neznani storilec skozi garažna vrata vlomil  v  stanovanjsko  hišo  ter iz bivalnega  dela hiše ukradel ključe dveh vozil in eno vozilo odpeljal. Gre za osebno vozilo znamke Audi A4, 2,0 TDI, bele barve,  registrskih številk CE TR 574 . Vozilo je letnik 2016.

  Vlom v gostinski lokal – Prevalje

  Na  Prevaljah  smo  obravnavali  vlom v gostinski lokal. Storilec je razbil steklo  na  vhodnih vratih lokala, vstopil in ukradel več različnih cigaret vrednih okoli 250 €.

  Poškodovanje tuje stvari – Šoštanj

  V Šoštanju je neznani storilec poškodoval domofon stanovanjskega bloka.

  Povzročitev splošne nevarnosti – Celje

  Okoli  17.  ure  smo  bili  obveščeni,  da  se  iz  garderobnega objekta ob nogometnem  igrišču  na  Opekarniški  ulici  v  Celju,  vonja plin. Plin je najverjetneje  uhajal  zaradi  nepravilnosti  pri  povezavi  med  pečjo  in varnostnim sistemom. Ustrezne službe so poskrbele za zaprtje plina, gasilci so  prezračili  prostore.  Materialna škoda ni nastala. V omenjenem primeru zbiramo  obvestila  v  smeri  suma  storitve  kaznivega dejanja Povzročitev splošne nevarnosti.

  Poskus vloma – Vransko

  Na  Vranskem  je  neznani  storilec  poskušal  vlomiti  v  prostore doma za starejše občane. Škodo je povzročil s poškodovanjem treh oken.

  Poskus uličnega ropa, poskus vloma in prijetje storilca – Celje

  Okoli  18.30 ure nas je občan obvestil, da ga je na Slomškovem trgu v Celju poskušal  oropati  moški,  visok  okoli 180 cm, star okoli 40 let,  kratkih temnih  las,  oblečen v temnejša oblačila. Moški je občana prijel za ramena in zahteval denar. Občanu je uspelo pobegniti.

  Poskus vloma v lekarno – Celje

  Nekaj  čez  19.  uro  nas je občanka obvestila, da je na Gledališkem trgu v Celju  neznanec  razbil  okno  lekarne  in  poskušal vstopiti. Ko je opazil občanko  je  odšel proti Vodnikovi ulici, kjer smo ga prijeli in mu odvzeli prostost. Moški, ki je poskušal vlomiti je 35-letni hrvaški državljan.

  Javni red in mir

  Kršitve javnega reda in miru na javnih prostoru

  V  Celju  smo  zaradi  kršitve  javnega  reda  in miru pridržali 38-letnega moškega, ki je pred trgovino na Ljubljanski cesti v Celju, pijan nadlegoval stranke ter grozil varnostniku. Kršitelju smo izdali plačilni nalog.

  Kršitve javnega reda in miru v zasebnih prostorih

  V  popoldanskih urah smo bili obveščeni, da na območju Šmarja pri Jelšah, v stanovanjski  hiši  razgraja  50-letni  moški,  ki je pod vplivom alkohola. Kršitelja smo pridržali do streznitve, izdali  smo mu plačilni nalog.

  Skorajda  povsod  na našem območju sneži, ceste so spolzke, zato bodite pri vožnji še posebej strpni in previdni. V Pečici promet ovira tovorno vozilo, ki je zdrsnilo z vozišča. Drugod trenutno ni posebnosti.

  Miren in varen dan želimo iz Policijske uprave Celje.

  S spoštovanjem.

  Milena Trbulin
  predstavnica za odnose z javnostmi
  samostojna policijska inšpektorica

  REPUBLIKA SLOVENIJA
  MINISTRSTVO ZA NOTRANJE ZADEVE

  POLICIJA

  Policijska uprava Celje

  Deli