Poročilo Policijske uprave Celje (26.3.2020)

  9:46

  Na  Operativno  komunikacijski  center  Policijske  uprave Celje smo včeraj prejeli 204 klice občanov. V 64 primerih je šlo za interventne dogodke.

  Kriminaliteta

  banner-uniforest-prodajalna-husquarna-kosilnice-marec-2020

  Tatvina vozila – Slovenj Gradec

  Na Kopališki ulici v Slovenj Gradcu smo obravnavali tatvino osebnega vozila znamke  VW  Passat,  letnik  2001,  srebrne  barve,  registrskih številk SG D6-346. Vozilo je bilo parkirano pod nadstreškom ob stanovanjski hiši.

  Poškodovanje tuje stvari – Celje

  Na  Gubčevi  ulici  v  Celju  je ponoči neznani storilec v izložbo trgovine vrgel večji kamen in razbil steklo. V trgovino ni vstopil.

  Tatvina – Lopata

  Na avtocestnem počivališču Lopata je neznani storilec s poljskega tovornega vozila, medtem ko je voznik v vozilu počival, ukradel sprednjo masko vozila in luči.

  Vlom v poslovne prostore – Celje

  Na  Lavi  v  Celju  smo  obravnavali  vlom v prostore podjetja. Storilec je ukradel  večji akumulatorski vijačnik znamke Makita.

  Vlom v klet stanovanjskega bloka – Velenje

  V  Velenju,  na  Šercerjevi  cesti,   je  neznani  storilec  vlomil  v klet stanovanjskega bloka in ukradel moško kolo vredno okoli 650 €.

  Vlom v trgovino – Celje

  V  večernih  urah smo na Dečkovi cesti v Celju obravnavali vlom v trgovino. Podatkov o tem, kaj je storilec ukradel, še nimamo.

  Javni red in mir

  Kršitve javnega reda in miru na javnih prostorih

  Na  območju  Šoštanja smo včeraj izdali plačilni nalog moškemu, ki je kršil javni red in mir na dvorišču stanovanjske hiše.

  V  Slovenj  Gradcu  pa  moškemu  ki je kršil javni red in mir na bencinskem servisu ter nadlegoval zaposlene.

  Kršitev javnega reda in miru v zasebnih prostorih

  V  Podvelki smo plačilni nalog izdali moškemu, ki je kršil javni red in mir v zasebnih prostorih.

  Zaseg vozil – Zreče in Ljubno ob Savinji

  V  Zrečah  smo včeraj zasegli neregistrirano kolo z motorjem vozniku, ki je vozil  brez  vozniškega  dovoljenja  in  pod  vplivom  alkohola. Preizkus z alkotestom  je  pokazal,  da  je  imel  0,61  miligramov  alkohola  v litru izdihanega zraka.

  Na  območju  Ljubnega  ob  Savinji smo zasegli osebno vozilo vozniku, ki je vozil  brez  vozniškega  dovoljenja  in  pod  vplivom  alkohola. Preizkus z alkotestom  je  pokazal,  da  je  imel  0,57  miligramov  alkohola  v litru izdihanega zraka.

  Vožnja pod vplivom alkohola

  Na  avtocestnem počivališču Lopata smo imeli včeraj v postopku ukrajinskega voznika  tovornega  vozila,  ki  mu je preizkus z alkotestom pokazal, da je imel 0,86 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Voznika privedli na sodišče,  kjer  mu  je sodnica v takojšnjem postopku izrekla 1.200 € globe, stransko  sankcijo 18 kazenskih točk, po pravnomočnosti sklep sledi še šest mesečna prepoved vožnje na območju Slovenije.

  Alkohol  je  še  vedno  mnogo preveč prisoten pri voznik v cestnem prometu. Tudi v tej izjemni situaciji, ki nas je doletela zaradi širjenja nalezljive bolezni,  bomo  redno  nadzirali stanje prometne varnosti in ukrepali zoper kršitelje.

  Miren in varen dan želimo iz Policijske uprave Celje.

  S spoštovanjem.

  Milena Trbulin
  predstavnica za odnose z javnostmi
  samostojna policijska inšpektorica

  REPUBLIKA SLOVENIJA
  MINISTRSTVO ZA NOTRANJE ZADEVE

  POLICIJA

  Policijska uprava Celje

  Deli