Poročilo Policijske uprave Celje (27.9.2019)

  10:42

  Na  Operativno  komunikacijski  center  Policijske  uprave Celje smo včeraj prejeli 290 klicev občanov. V 87 primerih je šlo za interventne dogodke.

  Prometna nesreča s hudimi poškodbami – Štore

  V  Štorah  smo  okoli  14.  ure obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je huje  poškodoval  68-letni  kolesar,  ki  je  z električnim kolesom trčil v robnik in padel.

  Sum kaznivega dejanja Nevarna vožnja – Letuš

  Na  območju Letuša smo nekaj po 23. uri obravnavali prometno nesrečo, ki jo je  povzročil  voznik  osebnega  vozila,  ki  je poskušal prehiteti tovorno vozilo,  vendar  je  zaradi  vozila, ki mu je pravilno pripeljalo nasproti, zapeljal  nazaj  na svoj vozni pas in pri tem trčil v tovorno vozilo, ki ga je  nameraval  prehiteti.   V  trčenju  na srečo ni bil nihče poškodovan. P
  reizkus  z  alkotestom  je  pokazal,  da  je  imel   voznik 0,75 miligramov alkohola  v  litru  izdihanega  zraka.  Ker  je voznik z neodgovorno vožnjo ogrožal sebe, svoje sopotnike in druge udeležence v cestnem prometu ga bomo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja Nevarna vožnja.

  Prometni nesreči z udeležbo otrok – Slovenske Konjice in Prevalje

  Na  Liptovski  ulici  v  Slovenskih  Konjicah  je 57-letna voznica osebnega vozila, ki je vozila v smeri proti Zrečam,  na prehodu za pešce spregledala 12-letno  deklico,  ki  je  prečkala  vozišče  in  vanjo trčila z vzvratnim ogledalom.  Deklica se je v prometni nesreči lažje poškodovala.

  Drugo  prometno nesrečo z udeležbo otroka smo okoli poldneva obravnavali na Prevaljah,  v  neposredni  bližini Pizzerije Škufca. Neznani voznik modrega osebnega  vozila  znamke  Hyundai, je na prehodu za pešce zapeljal čez nogo 10-letnemu dečku, ki je prečkal vozišče. Voznik je na kraju nesreče ustavil in  dečka  vprašal, če je poškodovan in mu ponudil prevoz do doma. Deček je prevoz  zavrnil  in  vozniku  dejalda ni poškodovan, vendar je bilo kasneje ugotovljeno,  da  ima  lažjo poškodbo narta. Voznika pozivamo, da se zaradi
  razjasnitve  okoliščin  prometne nesreče oglasi na Policijski postaji Ravne na  Koroškem ali  pokliče  na telefonsko številko 02  82 16 200 oziroma na številko 113. Za podatke o nesreči prosimo tudi morebitne očividce.

  Vožnja pod vplivom alkohola – Radmirje

  V  Radmirju  smo  sinoči  ustavili  63-letnega voznika, ki mu je preizkus z alkotestom  pokazal, da je imel 1,07 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka.

  Tatvina – Šentjur

  V   Šentjurju  je  neznani  storilec,  z  osebnega  vozila  parkiranega  na parkirišču Ceste Miloša Zidanška, ukradel sprednjo masko vozila.

  Vlom – Velenje

  V  Velenju,  na  Cesti  Simona  Blatnika,  smo  obravnavali vlom v poslovni prostor.  Storilec,  ki  je  vlomil  skozi  vhodna  vrata, je ukradel nekaj gotovine.

  S spoštovanjem,

  Milena Trbulin
  predstavnica za odnose z javnostmi
  samostojna policijska inšpektorica

  REPUBLIKA SLOVENIJA
  MINISTRSTVO ZA NOTRANJE ZADEVE

  Deli