Poročilo Policijske uprave Celje (28.11.2019)

  9:38

  Na  območju  Policijske uprave Celje smo včeraj obravnavali 79 interventnih dogodkov.

  Prometna varnost

  Prometna nesreča s hudimi poškodbami – Braslovče

  Prometno  nesrečo  v  kateri  se je huje poškodoval pešec smo sinoči, okoli 19.30   ure,  obravnavali  v  Braslovčah.  Zaradi  vožnje  z  neprilagojeno hitrostjo  jo  je  povzročil  17-letni  voznik  neregistriranega  motornega kolesa,  ki  je  vozil  brez  vozniškega dovoljenja.   Motorist je vozil iz smeri Pariželj proti Malim Braslovčam. V Braslovčah je na ravnem delu ceste trčil  v 69-letnega  pešca, ki je z njegove desne strani prečkal vozišče. Pešec se je v trčenju hudo poškodoval. Pešce znova opozarjamo, naj v temnem delu dneva uporabljajo odsevna telesa, da bodo v prometu vidni.

  Zaseg vozila – Vrbno

  V  Vrbnem  smo  zasegli  osebno vozilo vozniku, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola.

  Kriminaliteta

  Vloma v stanovanjski hiši – Celje in Polzela

  Na  Okopih  v Celju smo obravnavali vlom v nenaseljeno stanovanjsko hišo, iz katere je storilec ukradel pet radiatorjev.

  Vlom  v  stanovanjsko  hišo smo vobravnavali tudi na Polzeli. Storilec je v hišo  vlomil  v  popoldanskih urah, ko so bili lastniki odsotni. Ukradel ni ničesar.  Škodo  je  lastnikom povzročil s poškodovanjem vhodni in terasnih vrat.

  Tatvina – Celje

  Na   Dečkovi  cesti  v  Celju  smo  obravnavali  tatvino.  Storilec  je  iz kombiniranega  vozila ukradel dve moški jakni in prenosni zvočnik. Kmalu po dejanju  smo storilca, starega znanca policije, prijeli in ga bomo kazensko ovadili.

  Javni red in mir

  Vsiljivo beračenje – Slovenj Gradec

  V  Slovenj  Gradcu  smo oglobili dva romunska državljana, ki sta na vsiljiv način beračila pred trgovinami.

  S spoštovanjem.

  Milena Trbulin
  predstavnica za odnose z javnostmi
  samostojna policijska inšpektorica

  REPUBLIKA SLOVENIJA
  MINISTRSTVO ZA NOTRANJE ZADEVE

  POLICIJA

  Policijska uprava Celje

  Deli