Poročilo Policijske uprave Celje (29.11.2019)

  9:21

  Na  območju Policijske uprave Celje smo včeraj obravnavali  74 interventnih dogodkov.

  Prometna varnost

  Prometna nesreča s hudimi poškodbami – Mislinja

  Včeraj,  nekaj čez 17. uro, smo bili obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila  na  glavni cesti v Mislinji, v križišču za Šentlenart.  V prometni nesreči  sta bila poškodovana 40-letna peška in njen še ne dveletni otrok. 40-letni  voznik  osebnega  vozila  je vozil  iz smeri Doliča proti Slovenj Gradcu.  Ker  ni vozil s takšno hitrostjo, da bi vozilo lahko pred prehodom
  za  pešce  varno  ustavil, je trčil v desni bok peške in njenega otroka. Oba sta  padla. 40-letna peška se je v trčenju hudo poškodovala, deček na srečo lažje.  40-letnega  voznika  bomo  kazensko  ovadili  zaradi  suma storitve kaznivega dejanja Povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti.

  Poleg  omenjene  smo  včeraj  obravnavali še dve prometni nesreči z lažjimi poškodbami udeleženih in petnajst prometnih nesreč z materialno škodo.

  Zasega vozil – Celje in Slovenske Konjice

  V  Celju  smo  zasegli  neregistrirano  vozilo  vozniku,  ki  je vozil brez vozniškega  dovoljenja,  na vozilu je imel nameščene registrske tablice, ki pripadajo  drugemu   vozilu.  Voznik  je vozil krepko pod vplivom alkohola. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel 2,4 promila alkohola v krvi.

  V  Slovenskih  Konjicah smo zasegli osebno vozilo voznici, ki ji je poteklo vozniško dovoljenje.

  Kriminaliteta

  Tatvina registrskih tablic – Polzela

  Z  osebnega  vozila  parkiranega  pred  stanovanjskim  blokom na Polzeli je neznani storilec ukradel obe registrski tablici.

  Poskus vloma v rezervoar avtobusa – Šmartno ob Paki

  V  Šmartnem  ob  Paki  je  neznani  storilec  poskušal  vlomiti v rezervoar avtobusa parkiranega na  parkirišču železniške postaje. Goriva mu ni uspelo ukrasti. Škodo je lastnikom povzročil s poškodovanjem rezervoarja.

  Požar – Podvin pri Polzeli

  V  Podvinu  prti  Polzeli  je  okoli  štirih  zjutraj zagorel lesen pomožni objekt. Vzrok požara še ni potrjen.

  S spoštovanjem.

  Milena Trbulin
  predstavnica za odnose z javnostmi
  samostojna policijska inšpektorica

  REPUBLIKA SLOVENIJA
  MINISTRSTVO ZA NOTRANJE ZADEVE

  POLICIJA

  Policijska uprava Celje

  Deli