Poročilo Policijske uprave Celje (3.2.2020)

  8:00

  Na  območju  Policijske  uprave  Celje  smo  ta konec tedna obravnavali 192 interventnih dogodkov.

  Policijsko  poročilo  začenjamo  s  tragičnim  sobotnim dogodkom, ubojem na Polzeli,  ki ga je osumljen 43-letni moški, ki je vzel življenje 69-letnemu moškemu.  Več  podatkov  o  sobotnem dogajanju bomo predstavili na današnji novinarski konferenci.

  banner-uniforest-prodajalna-husquarna-kosilnice-marec-2020

  V nadaljevanju najprej o petkovem dogajanju.

  Petek, 31. januar 2020

  Tatvina – Celje

  V Prijateljevi  ulici  v Celju je neznani storilec iz stanovanja ukradel več oblačil, dokumente, jedilni pribor in več hrane iz hladilnika.

  Vlom – Velenje

  V  Kosovelovi  ulici  v Velenju smo obravnavali vlom v klet stanovanjskega bloka, od koder je storilec ukradel gorsko kolo.

  Tatvina vozila – Celje

  V  Celju, v Kidričevi ulici, smo obravnavali tatvino vozila znamke Citroen Jumper, bele barve, letnik 2002, registrskih številk CE VH 403.

  Tatvini goriva – Tepanje

  Na  avtocestnem  počivališču  Tepanje  smo  obravnavali dve tatvini goriva. Ukrajinskemu  vozniku  tovornega  vozila je neznanec iz rezervoarja ukradel okoli 400 litrov goriva, madžarskemu vozniku pa dobrih 700 litrov.

  Sobota, 1. februar 2020

  Vlom v vozilo – Nova Cerkev

  V soboto je neznani storilec na vozilu, parkiranem na parkirišču pokopališča v  Novi  Cerkvi  razbil  šipo  okna  na zadnjih vratih in iz vozila ukradel žensko torbico.

  Tatvina – Celje

  Na Dečkovi cesti v Celju je neznani storilec iz odklenjenega vozila ukradel denarnico z dokumenti, bančnimi karticami in gotovino.

  Rop – Celje

  Nekaj pred 20. uro smo bili obveščeni o ropu. Neznani storilec, visok okoli 195  cm,  zamaskiran  in  oblečen  v  temna  oblačila,  je  v  trgovini  na Ljubljanski cesti v Celju, z orožjem zagrozil prodajalcu in zahteval denar. Ko ga je dobil, je pobegnil.

  Nedelja, 2. februar 2020

  Na območju Šmarja pri Jelšah umrl 75-letni moški

  Včeraj  zjutraj  smo bili obveščeni, da so v kurilnici stanovanjske hiše na območju  Šmarja  pri  Jelšah  našli  mrtvega  75-letnega  moškega,  ki je v kurilnici  najverjetneje poskušal pogasiti požar, vendar je med gašenjem iz za  zdaj  še  neznanega  vzroka omagal in umrl. Preiskava o vzroku smrti še poteka. Okoliščin, ki bi kazale na nasilno smrt, pri ogledu nismo zaznali.

  Tatvina – Celje

  V  popoldanskih  urah  smo  bili obveščeni o tatvini, do katere je prišlo v prostorih  celjskega sejmišča. Neznanec je z razstavne mize ukradel motorno žago,  prijavitelju  iz  žepa  bunde  na razstavnem prostoru še denarnico z dokumenti in gotovino.

  Zasegi vozil

  Od  petka  do  danes  smo  petim  voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo, zasegli vozila.

  S spoštovanjem,

  Milena Trbulin
  predstavnica za odnose z javnostmi
  samostojna policijska inšpektorica

  REPUBLIKA SLOVENIJA
  MINISTRSTVO ZA NOTRANJE ZADEVE

  POLICIJA

  Policijska uprava Celje

  Deli