Poročilo Policijske uprave Celje (4.2.2019)

  9:09

  Današnje javljanje o obravnavanih varnostnih dogodkih preteklega vikenda pričenjamo z obvestilom o prometni nesreči s smrtnim izidom, ki se je zgodila v soboto, 2. februarja 2019, ob 5.45 uri v neposredni bližini glavne železniške postaje v Celju. Med hojo iz centra proti železniški postaji je 28-letni pešec prečkal vozišče po zaznamovanem prehodu za pešce, v času ko je na semaforjih gorela rdeča luč. Med prečkanjem vozišča je v njega z desne strani trčil 26-letni voznik osebnega avtomobila, ki je v semaforiziranem križišču pri znaku zelene luči vozil naravnost v smeri Laškega. Zaradi hudih poškodb je pešec umrl na kraju nesreče. Kraj prometne nesreče sta si ogledali dežurna državna tožilka in dežurna preiskovalna sodnica iz Celja.

  Nekaj minut po dvaindvajseti uri preteklega petka smo bili obveščani o prijetju vlomilca na Lopati pri Celju. Med vlamljanjem v stanovanjsko hišo so domačini v gornjih prostorih zalotili in prijeli 32-letnega osumljenca iz Žalca. Policisti so mu odvzeli prostost in zasegli ukradene predmete. Po vseh zbranih obvestilih ga bodo kazensko ovadili.

  V soboto, v poznih popoldanskih in v nedeljo v zgodnjih jutranjih urah, smo opravili ogleda kraja vlomov v stanovanjski hiši. Neznani storilec je v Škofji vasi povzročil škodo pri vlamljanju, vendar v stanovanjsko hišo ni uspel vstopiti. V Zadobrovi pa je neznanec vlomil v stanovanjsko hišo in iz notranjosti odtujil nekaj kosov zlatnine in okoli 200 € gotovine. Za storilci še poizvedujemo.

  Lepo pozdravljeni,

  Peter Pungartnik, vodja oddelka za operativno OKC PU Celje, tel: 03 54 26 362, GSM 031 704 921, e-pošta: p[email protected]

  banner-ntrc-martinovanje

  Deli