Poročilo Policijske uprave Celje (5.11.2018)

  12:04

  Ta   konec  tedna  smo  na  območju  Policijske  uprave  Celje  obravnavali štiriindvajset  prometnih  nesreč.   O  smrtni  prometni  nesreči, ki se je zgodila  včeraj  nekaj  čez  polnoč  in v kateri je v Okonini umrl 28-letni voznik osebnega vozila, smo poročali že včeraj. Poleg omenjene smo ta konec tedna obravnavali še tri prometne nesreče z lažjimi telesnimi poškodbami in dvajset prometnih nesreč z materialno škodo.

  Štirim voznikom, ki so vozili brez vozniških dovoljenj, smo zasegli vozila.

  V  Velenju  smo  zasegli  kolo z motorjem 53-letnemu vozniku, v Kostrivnici osebno  vozilo 50-letnemu vozniku, v Belem osebno vozilo 17-letnemu vozniku in v Mozirju osebno vozilo 85-letnemu vozniku.

  Zaradi  kršitev  javnega reda in miru smo petnajstkrat ukrepali v javnih in trinajstkrat v zasebnih prostorih.

  V nadaljevanju o preostalem dogajanju.

  Petek, 2. november 2018

  Tatvina goriva – Ločica ob Savinji

  Na  parkirišču  podjetja  v  Ločici ob Savinji je neznani storilec vlomil v rezervoarje treh kombiniranih in enega osebnega vozila in ukradel okoli 170 litrov goriva.

  Požar – Šoštanj

  V  Lokovici  pri  Šoštanju  smo  obravnavali  požar.  Zagorelo je v kuhinji stanovanjske  hiše.  Do  požara  je  prišlo na štedilniku za trdo gorivo. V požaru ni bil nihče poškodovan, nastala je manjša materialna škoda.

  Požar – Celje

  Okoli  14. ure smo požar obravnavali tudi v Ozki ulici v Celju. Zagorelo je na  zunanji  strani okna stanovanja. Požar so pogasili lastniki sami. Vzrok požara še ni potrjen.

  Rop – Žalec

  V  Žalcu  je  v  petek,  nekaj  pred  20. uro, v lekarno prišel moški in od zaposlene  zahteval določena zdravila. Ker mu jih zaposlena ni hotela dati, je  na  silo  odprl  predal  z zdravili, jih par škatlic ukradel in odšel s kraja. Policisti so mu kmalu po dejanju odvzeli prostost. Gre za 35-letnega moškega, odvisnika od prepovedanih drog.

  Sobota, 3, november 2018

  Poškodovanje tuje stvari – Svetina

  V  dopoldanskih  urah smo bili obveščeni, da je neznani storilec na Svetini podrl lovsko prežo.

  Tatvina kosilnice – Loka pri Žusmu

  V  Loki  pri  Žusmu  smo  obravnavali  tatvino kosilnice znamke BCS, vredne dobrih 3.000 €. Storilec jo je ukradel iz gospodarskega poslopja.

  Poskus vloma v stanovanjsko hišo – Mozirje

  V   Novih   Lokah  na  območju  Mozirja  smo  obravnavali  poskus  vloma  v stanovanjsko  hišo.  Storilca  sta  v  hišo najprej poskusila vlomiti skozi balkonska  vrata,  kar  jima  ni  uspelo, nato sta v hišo poskusila vlomiti skozi  vhodna  vrata, kar jima prav tako ni uspelo, pri poskusu vloma skozi vrata  prizidka pa so ju zalotili sosedje, ki so slišali hrup. Storilca sta
  s  kraja  pobegnila.  Lastniku  sta  povzročila škodo z razbitjem stekle na balkonskih vratih ter poškodovanjem dvojnih vhodnih vrat.

  Nedelja, 4. november 2018

  Vlom v stanovanjsko hišo – Rečica ob Savinji

  V  Rečici  ob  Savinji  smo  včeraj  obravnavali  vlom v stanovanjsko hišo. Storilec,  ki  je  v  hišo najverjetneje vlomil v soboto zvečer, ko so bili lastniki odsotni, je ukradel več kosov zlatnine, ročno uro in gotovino.

  Tatvina kolesa – Nazarje

  V popoldanskih urah smo bili obveščeni o tatvini ženskega  kolesa, ki ga je neznani  storilec  ukradel  iz kolesarnice stanovanjskega bloka na Zadrečki ulici v Nazarjah.

  Tatvine goriva – Tepanje, Lopata

  Za  konec  še o treh tatvinah goriva. Na avtocestnem počivališču Tepanje je neznani  storilec vlomil v rezervoar romunskega tovornega vozila in ukradel okoli  500  litrov nafte. Na počivališču Lopata smo obravnavali dve tatvini goriva.  Neznanec  ga  je   okoli  1.000  litrov  ukradel  iz  rezervoarjev romunskega in belgijskega tovornega vozila.

  S spoštovanjem,

  Milena Trbulin
  predstavnica za odnose z javnostmi

  Policijska uprava Celje
  Ljubljanska cesta 12
  3000 Celje

  Deli