Poročilo Policijske uprave Celje (5.11.2019)

  9:16

  Na  območju  Policijske  uprave  Celje smo v zadnjih 24 urah obravnavali 88 interventnih dogodkov.

  S področja cestnega prometa poročamo o štiriindvajsetih prometnih nesrečah. V treh so se udeleženi lažje poškodovali, ostale so se končale z materialno škodo.

  Zaradi prometne nesreče, ki se je  nekaj čez 17. uro zgodila na avtocesti v bližini  avtocestnega  počivališča  Lopata, je bila avtocesta v smeri proti Mariboru  na  tem  odseku  dobrih  šest ur zaprta. Do  prometne nesreče je prišlo,  ko  je  31-letna voznica osebnega vozila zaradi predrte pnevmatike zapeljala  na  odstavni  pas,  kjer je v njeno vozilo trčil 37-letni voznik tovornega  vozila s priklopnikom. Tovorno vozilo se je prevrnilo in obstalo
  obrnjeno  na  boku čez celotno cestišče. Oba voznika sta se v trčenju lažje poškodovala.

  Zaradi kršitev javnega reda in miru smo včeraj posredovali petkrat.

  V nadaljevanju o dogajanju s področja kriminalitete.

  Vlomi v stanovanjske hiše – Podvin in Čeplje

  Včeraj smo bili obveščeni o vlomu v dve stanovanjski hiši v Podvinu.

  V  prvem primeru se je storilec povzpel na balkon in skozi balkonska vrata vlomil  v  stanovanjsko  hišo.  Ukradel  je gotovino, dva zlatnika in nekaj kosov nakita.

  V  drugem primeru je storilec v hišo vlomil skozi pritlično okno in ukradel več kosov zlatega nakita.

  Vlom  v  stanovanjsko hišo smo včeraj obravnavali tudi  v Čepljah. Do vloma je prišlo v zadnjih dneh, ko so bili lastniki na dopustu. Storilec, ki je v hišo  vlomil skozi balkonska vrata, je preiskal prostore in iz hranilnikov, ki ju je našel v otroški sobi, ukradel denar.

  Vlom v zabojnik – Ločica ob Savinji

  V  Ločici  ob  Savinji  je  neznani storilec vlomil v zabojnik z orodjem in ukradel dve motorni žagi.

  Poskus vloma v poslovne prostore – Polzela

  Na  Polzeli  je  neznani storilec poskušal vstopiti v poslovne prostore pri čemer je poškodoval  vhodna vrata in okvir vrat.

  Pestro dogajanje smo beležili tudi na mejnih prehodih Dobovec in Rogatec.

  V  Dobovcu  je voznik tovornega vozila po opravljeni mejni kontroli sedel v tovorno  vozilo  ter  trčil v spuščeno zapornico in jo poškodoval. Odredili smo  mu  preizkus  alkoholiziranosti.  Alkotest je pokazal, da je imel 0,84 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

  Vozniku osebnega vozila smo pri temeljiti mejni kontroli v Dobovcu zasegli vrečko z manjšo količino posušenih delcev konoplje.

  Manjšo količino posušene konoplje smo pri vstopu v Slovenijo, pri temeljiti mejni kontroli v Rogatcu,  zasegli tudi hrvaškemu vozniku kombiniranega vozila.

  V  popoldanskih   urah smo veliko aktivnosti namenili pogrešanju 14-letnega fanta  na  območju  Šentjurja,  ki  smo ga s pomočjo informacij, ki smo jih prejeli  od  občanov,  za  katere  se jim zahvaljujemo,  našli v zapuščenem objektu. S fantom je vse v redu.

  S spoštovanjem,

  Milena Trbulin
  predstavnica za odnose z javnostmi
  samostojna policijska inšpektorica

  REPUBLIKA SLOVENIJA
  MINISTRSTVO ZA NOTRANJE ZADEVE

  POLICIJA

  Policijska uprava Celje

  Deli