Poročilo Policijske uprave Celje (5.2.2020)

  10:07

  Na  območju  Policijske  uprave  Celje smo v zadnjih 24 urah obravnavali 54 interventnih dogodkov.

  Od  včerajšnjega  dogajanja  izpostavljamo  primer  voznika,  ki je v Celju ukradel  osebno vozilo, vozil pod vplivom alkohola in prepovedanih drog ter z objestno vožnjo ogrožal sebe in druge udeležence v cestnem prometu.

  banner-uniforest-prodajalna-husquarna-kosilnice-marec-2020

  Včeraj,  nekaj pred 13. uro, nas je občan obvestil, da po Ljubljanski cesti v  Celju  objestno  vozi  voznik  osebnega  vozila  VW  Beetle,  z razbitim stranskim  vzvratnim  ogledalom.  Voznika  smo  kmalu  po  obvestilu občana ustavili.

  Osebni  avtomobil  je  vozil  35-letni  državljan  Hrvaške. Voznik, ki nima vozniškega dovoljenja,  je vozil pod vplivom alkohola, alkotest je pokazal, da  je imel skoraj promilo alkohola v krvi. Hitri test na prepovedane droge je pokazal še prisotnost metadona in konoplje. V postopku smo ugotovili, da je  35-letnik  vozilo  ukradel  na  Ipavčevi  ulici  v  Celju,  o čemer smo obvestili lastnika, ki še ni opazil, da mu je bilo vozilo ukradeno.

  Voznika  smo  pridržali  in  ga  bomo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega  dejanja  Odvzem motornega vozila. Zaradi storjenih prekrškov smo mu izrekli globo v višini 2.800 €.

  Občanu,  ki  nas  je  opozoril  na  objestno  vožnjo  voznika,  se  iskreno zahvaljujemo.  S  pomočjo  podatkov,  ki  nam jih je posredoval, smo uspeli voznika  ustaviti,  preden  bi prišlo do hujših posledic zaradi objestne in neprilagojene vožnje.  Prav tako mu gre zahvala, da je lastnik, hitro dobil nazaj vozilo, ki mu je bilo ukradeno.

  Tatvina dveh koles – Lopata

  Na Lopati smo včeraj obravnavali tatvino dveh gorskih koles. Storilec ju je ukradel z dvorišča stanovanjske hiše. Obe kolesi sta bili zaklenjeni.

  Vreme  je včeraj tudi na našem območju povzročilo nekaj preglavic v cestnem prometu.   Podrta  drevesa  so  krajši  čas  ovirala  promet  med  Muto  in Dravogradom,  na  relaciji  Celje  –   Brnica, pred odcepom za Petriček, na odseku  Kozje – Podsreda in v Bistrici ob Sotli. Na relaciji Brezno – Kapla je  promet oviral plaz,  ki se je sprožil na  vozišče.  Del Dečkove ceste v Celju je zalila voda.

  S spoštovanjem,

  Milena Trbulin
  predstavnica za odnose z javnostmi
  samostojna policijska inšpektorica

  REPUBLIKA SLOVENIJA
  MINISTRSTVO ZA NOTRANJE ZADEVE

  POLICIJA

  Policijska uprava Celje

  Deli