Poročilo Policijske uprave Celje (5.9.2019)

  7:42

  Včeraj  smo  na območju Policijske uprave Celje obravnavali 76 interventnih dogodkov.   Od  tega  35  s  področja  prometne  varnosti,  20  s  področja kriminalitete,   12  s  področja  javnega  reda in miru ter nekaj z ostalih področij našega dela.

  Posebej izstopajoča je bila nesreča v velenjskem rudniku.

  Nesreča pri delu – Velenje

  Do nesreče je prišlo nekaj po 14. uri  pri prevozu zaposlenih na delovišče, ob začetku druge izmene, v jamo Preloge, kjer  je prišlo do mehanske okvare na  kolesu  viseče dizelske lokomotive. Ob okvari se je avtomatsko sprožila zasilna zavora, zaradi česar je prišlo do hitrega zaustavljanja kompozicij. Pri  tem  se  je  lažje   poškodovalo 11 delavcev, ki so jim pomoč nudili v bolnišnicah  v  Celju  in  Slovenj  Gradcu.  Vsi  so  v  večernih  urah  že
  zaključili bolnišnično oskrbo.

  Zloraba znamenj za pomoč in nevarnost – Žalec

  Okoli  22.30  ure  smo bili obveščeni, da naj bi bilo  v hotelu, na območju Policijske  postaje Žalec, v katerem je bila večja prireditev,  nastavljeno eksplozivno  telo.  Vse  obiskovalce  hotela,  prireditve  in zaposlene smo evakuirali  ter  prostore  pregledali.  Ugotovili  smo, da v hotelu oziroma njegovi  bližini  ni  bilo  eksplozivnega  telesa in da je neznani storilec
  lažno sporočil, da grozi nevarnost. V omenjenem primeru zbiramo obvestila v smeri   suma  storitve  kaznivega  dejanja  Zloraba  znamenj  za  pomoč  in nevarnost.

  V nadaljevanju še o preostalem  včerajšnjem dogajanju

  Ilegalni prestop državne meje – Rogatec

  V  jutranjih  urah nas je predstavnik Slovenskih železnic obvestil, da je v Rogatcu na železniški postaji opazil tri osebe, za katere je posumil, da bi lahko  bili  ilegalni  prebežniki.  Policisti  so na kraju ugotovili, da je dejansko  šlo za tri državljane Iraka, ki so na nedovoljen način prestopili državno mejo. Vsi trije so zaprosili za azil.

  Zaseg prepovedane droge – Braslovče

  Na  območju  Braslovč  smo  včeraj  opravili hišno preiskavo pri 52-letnem občanu.  Našli  in  zasegli  smo par sadik konoplje, nekaj posušenih delcev konoplje in manjšo količino konopljine smole.

  Vlom v vozilo – Zeče

  V  Zečah  smo  obravnavali vlom v osebno vozilo. Storilec je iz denarnice v vozilu ukradel gotovino.

  Tatvina telefona – Celje

  V  Celju  smo  obravnavali  tatvino  telefona znamke Huawei. Storilec ga je ukradel iz garderobe ene od celjskih srednjih šol.

  Poškodovanje vozila – Celje

  V  večernih  urah  smo  bili  obveščeni  še  o poškodovanju vozila v Celju. Neznani  storilec  je  na  vozilo znamke BMW, s trdim predmetom naredil več risov in lastniku povzročil za dobrih 3.000 € škode.

  Zasega vozil – Ravne na Koroškem  in Arja vas

  S  področja  cestnega  prometa  poročamo  o dveh zasegih vozil. V Ravnah na Koroškem   smo  zasegli  osebno  vozilo  46-letnemu  vozniku,  ki  ni  imel veljavnega  vozniškega dovoljenja. Iz istega razloga smo vozilo v Arji vasi zasegli 50-letnemu vozniku.

  Poleg  omenjenega smo včeraj v Velenju obravnavali še tatvino kolesa, nekaj manjših tatvin v trgovinah ter več drugih zadev.

  Miren in varen četrtek želimo iz Policijske uprave Celje.

  Milena Trbulin
  predstavnica za odnose z javnostmi
  samostojna policijska inšpektorica

  REPUBLIKA SLOVENIJA
  MINISTRSTVO ZA NOTRANJE ZADEVE

  POLICIJA

  Policijska uprava Celje

  Deli