Poročilo Policijske uprave Celje (7.1.2019)

  10:45

  Minuli  konec  tedna smo na območju Policijske uprave Celje obravnavali 165 interventnih dogodkov.

  S področja cestnega prometa poročamo o 35 prometnih nesrečah. Eni s hudimi posledicami,  eni  z lažjimi in 33 z materialno škodo. Sedmim voznikom, ki niso  izpolnjevali  pogojev  za  vožnjo,  smo  v  zadnjih treh dneh zasegli vozila.

  Prometno  nesrečo  s  hudimi  telesnimi  poškodbami  smo  včeraj okoli dveh zjutraj  obravnavali  v  Koprivni,  na  območju Policijske postaje Ravne na Koroškem.  33-letni  voznik  tovornega  vozila,  ki   je  vozil  po lokalni makadamski cesti, je na ravnem delu ceste zapeljal desno, preko cestišča, v jašek meteornih voda. Voznik, ki je vozil pod vplivom alkohola, alkotest mu je  pokazal  0,86  miligrama  alkohola  v  litru izdihanega zraka, se je v
  prometni  nesreči  hudo  poškodoval. 26-letni sopotnik, ki je bil prav tako pod  vplivom  alkohola,  pa  lažje.  Ob tej priložnosti znova opozarjamo vse udeležence v cestnem prometu, naj ne vozijo, če so uživali alkohol.

  V nadaljevanju še o preostalem dogajanju.

  Petek. 4. januar 2019

  Vlom v gradbeni zabojnik – Škofja vas

  V  petek  v jutranjih urah smo bili obveščeni o vlomu v gradbeni zabojnik v Škofji vasi. Storilec je ukradel več orodja in električnih vodnikov.

  Vlom v stanovanjsko hišo – Celje

  V  Šmarjeti pri Celju smo obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec je v  hišo  vlomil  skozi  pritlično okno, prostore preiskal ter ukradel nekaj gotovine in več kosov zlatnine.

  Sobota, 5. januar 2019

  Požar – Galicija

  V  soboto,  okoli  pol  petih  zjutraj,  smo  v Galiciji obravnavali požar. Zagorel  je  nadstrešek ob  stanovanjski hiši, ogenj se je nato razširil na strešje  in  notranjost  hiše.   V  požaru  je  nastalo  za  okoli  40.000 € materialne  škode.  Prve ugotovite kažejo, da v omenjenem primeru ni šlo za kaznivo dejanje.

  Poskus tatvine osebnega vozila – Dobja vas

  V  Dobji  vasi,  na območju Policijske postaje Ravne na Koroškem je neznani storilec  poskušal  ukrasti  osebno vozilo  znamke Peugeot 206. Storilec je poskušal  s  spajanjem  kontaktnih  žic  vozilo spraviti v pogon, kar mu ni uspelo, zato je pobegnil s kraja.

  Rop – Celje
  Okoli pol desetih dopoldne smo v Celju, v Vrunčevi ulici, obravnavali rop. Neznani  moški,  star  okoli  40  let,  s  krajšo brado, oblečen v temnejša oblačila  z  rjavo  kapo  na  glavi, je vstopil v frizerski salon, zagrozil lastnici  in  od nje zahteval denar. Ko je denar dobil je odšel iz salona v neznano smer.

  Nedelja, 6. januar 2019

  Na  zelenici  v  Celju  smo  obravnavali  vlom v klet stanovanjskega bloka. Storilec  je  ukradel  dva para smuči in smučarsko opremo, kolo, kolesarske čevlje, dva supa, avtomobilski strešni nosilec in več drugih stvari.

  Miren  in  varen  začetek  novega  delovnega tedna vam želimo iz Policijske
  uprave Celje.

  S spoštovanjem,

  Milena Trbulin
  predstavnica za odnose z javnostmi

  Policijska uprava Celje
  Ljubljanska cesta 12
  3000 Celje

  Deli