Poročilo Policijske uprave Celje (7.10.2019)

  10:56

  Petek, 4. oktober 2019

  Tatvina – Celje

  Iz  trgovine  trgovskega  centra  v  Celju so nas v petek obvestili, da sta mlajša  fant  in  dekle ukradla jopico in bundo, oboje skupaj vredno dobrih 400 €.

  Vlom v podjetje – Celje

  V  Celju,  na  Ljubljanski cesti, smo obravnavali vlom v prostore podjetja. Izpod  nadstreška  so  neznani  storilci ukradel  element  s kompletno inox hladilno enoto.
  Zaseg ukradenih električnih koles – Celje

  Policisti  Policijske  postaje  za  izravnalne ukrepe so v petek na območju Celja  ustavili  romunskega  voznika  kombiniranega  vozila,  ki je imel na vozilu  naloženi dve električni kolesi, vredni okoli 7.000 €,  za katere se je  izkazalo,  da  sta  bili ukradeni v Italiji. Romunskega državljana bomo kazensko ovadili, kolesi bo danes prevzel lastnik.

  Požar – Ter

  V  petek  smo  bili obveščeni o požaru v bivalnem vikendu v Teru na območju Policijske  postaje  Mozirje.  Zagorelo  je  pri  lončeni  peči.  Ogenj  je povzročil za okoli 5.000 € materialne škode. Tuja krivda je izključena.

  Sobota, 5. oktober 2019

  Tatvina štirikolesnika – Kapla

  Pregled  sobotnega dogajanja začenjamo s podatki o tatvini štirikolesnika v Kapli,  na  območju  Policijske  postaje  Žalec,  ki ga je neznani storilec ukradel  iz  kletnih  prostorov  stanovanjske zgradbe. Gre za štirikolesnik znamke  Linhai, tip M550 L, reg. št. CE BR-24, črno sive barve.

  Poškodovanje vozila – Rogatec

  Na  Slomškovem  trgu v Rogatcu smo obravnavali poškodovanje vozila. Neznani storilec je na vozilu prerezal obe desni pnevmatiki.

  Tatvina kolesa  – Ravne na Koroškem

  Na  Partizanski  cesti  v Ravnah na Koroškem smo obravnavali tatvino kolesa znamke  Scott  Aspect,  črno,  sivo, oranžne barve. Lastnik je nezaklenjeno kolo pustil pred stanovanjskim blokom.

  Vlom  – Ravne na Koroškem

  V Ravnah na Koroškem je v soboto, nekaj pred 14. uro, 30-letni občan vlomil v občinske prostore in v več pisarnah poškodoval vhodna vrata,  več omar in druge opreme. 30-letniku smo odvzeli prostost in ga bomo kazensko ovadili.

  Nedelja, 6. oktober 2019

  Poškodovanje tuje stvari – Slovenj Gradec

  V  noči  iz  sobote  na  nedeljo je neznani storilec z večjim kamnom razbil steklo  na  vhodnih  vratih   gostinskega  lokala v Slovenj Gradcu in s tem lastniku povzročil za okoli 100 € škode.

  Požar – Migojnice

  Včeraj,  nekaj pred 11. uro, smo bili obveščeni, da v Migojnicah gori večja stanovanjska  hiša.  Ogenj  je  povsem uničil dve mansardni stanovanji, dve stanovanji  v  spodnji  etaži  pa močno poškodoval. Tuja krivda za nastanek požara,  v  katerem je po prvih ocenah nastalo za okoli 100.000€ materialne škode,   je  izključena.  Vzrok  požara  je  najverjetneje  pri  električni napeljavi.

  Poškodovanje avtodoma – Velenje

  Včeraj smo bili obveščeni o poškodovanju avtodoma parkiranega v Velenju, na katerem je neznani storilec prerezal tri pnevmatike.

  Tatvina kolesa – Velenje

  Sinoči  smo bili obveščeni še o tatvini kolesa znamke BMX, rumene barve, ki ga  je  neznani  storilec  ukradel  iz  kolesarnice stanovanjskega bloka v Kosovelovi ulici v Velenju.

  Ilegalni  prehodi  državne meje – v obdobju od 4. oktobra 2019 od 6. ure do 7. oktobra 2019 do 6. ure.

  V  Šentvidu  pri  Grobelnem  smo v soboto. 5. oktobra, v dopoldanskih urah, izsledili  ilegalnega  prebežnika,  mladoletnega  državljana  Maroka, ki je hodil po železniških tirih v smeri proti Celju.  Mladoletnik je zaprosil za azil. Po opravljenih postopkih smo ga odpeljali v Nastanitveni in sprejemni center v Logatec.

  S spoštovanjem,

  Milena Trbulin
  predstavnica za odnose z javnostmi
  samostojna policijska inšpektorica

  REPUBLIKA SLOVENIJA
  MINISTRSTVO ZA NOTRANJE ZADEVE

  POLICIJA

  Policijska uprava Celje

  Deli