Poročilo Policijske uprave Celje (7.8.2019)

  12:08

  Na  Operativno  komunikacijski  center  Policijske  uprave Celje smo včeraj sprejeli 385 klicev. v 77. primerih je šlo za interventne dogodke.

  Včerajšnje dogajanje je v največji meri  zaznamovalo iztirjenje vlaka s 130 potniki v Rimskih Toplicah.

  O  iztirjenju   mednarodnega  potniškega  vlaka s petimi potniškimi in enim službenim  vagonom,  ki  je  vozil na relaciji  Ljubljana – Budimpešta, smo bili  obveščeni  včeraj  nekaj  po  10.  uri.  Ko je vlak pripeljal na uvoz Železniške postaje Rimske Toplice je po odobritvi vožnje zapeljal na tretji tir,  kjer  sta  se  iztirila   prvi in drugi vagon. Vzrok iztirjenja še ni
  potrjen.  Po  do  sedaj zbranih podatkih je tuja krivda izključena. Od 130 potnikov,  večinoma  so  bili  tuji  študenti,  se je lažje poškodovala ena potnica,  ki  ni  iskala  zdravniške  pomoči.   Za   vse  potnike je bil po iztirjenju organiziran avtobusni prevoz. Pristojne službe danes nadaljujejo s pregledovanjem poškodovanih vagonov.

  Pridržanje Celjana osumljenega več drznih tatvin in tatvin – Celje

  V Celju smo včeraj opravili hišno preiskavo pri občanu osumljenemu storitve več tatvin in drznih tatvin. Našli  in zasegli smo predmete ukradene v dveh drznih  tatvinah, ki smo jih v Celju obravnavali v zadnjih dneh. Poleg tega smo  mu zasegli še manjšo količino prepovedanih drog ter več drugih stvari. Osumljenega smo pridržali.

  Tatvina goriva  – avtocestno počivališče Zima

  Na  počivališču Zima je neznani storilec poljskemu vozniku tovornega vozila iz rezervoarja ukradel dobrih 600 litrov nafte.

  Dogajanje  s  področja  cestnega  prometa   –  Šoštanj,  Šmarje pri Jelšah, Slovenske Konjice

  V Šmarju pri Jelšah smo včeraj zasegli osebno vozilo 38-letnemu vozniku, ki je  vozil  brez vozniškega dovoljenja. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel v krvi dobri 2,3 promili alkohola. Voznika smo pridržali.

  Na  območju  Slovenskih Konjic smo zasegli vozilo 22-letnemu vozniku, ki je vozil  brez  vozniškega  dovoljenja.  hitri  test  mu je pokazal prisotnost prepovedanih drog.

  V  večernih  urah  smo  na  območju  Šoštanja obravnavali primer 52-letnega voznika,  ki  je s svojo vožnjo ogrožal sebe in druge udeležence v prometu. Na Aškerčevi cesti v Šoštanju je čez nogo zapeljal 26-letnemu občanu in med vožnjo  poškodoval  več  vozil.   Na znake policistov ni ustavil. Vozilo je ustavil  šele  po  uporabi  stingerja.  Ko  je  zapuščal  vozilo se je uprl policistom,  ki  so ga obvladali z uporabo prislilnih sredstev.  52-letnika bomo kazensko ovadili.

  Iskanje pogrešanih oseb – Smrekovec in Laško

  Včeraj  smo  veliko aktivnosti namenili iskanju pogrešanih oseb. Na območju Smrekovca  smo  iskali  73-letno  gospo  ki  se  je  izgubila  in  jo našli nepoškodovano,  na  območju Laškega smo iskali  54-letnico, ki se je v času iskanja sama vrnila domov.

  Danes  nadaljujemo  z iskanjem 83-letnega moškega, ki je od včeraj pogrešan na območju Smrekovca.

  S spoštovanjem,

  Milena Trbulin
  predstavnica za odnose z javnostmi
  samostojna policijska inšpektorica

  REPUBLIKA SLOVENIJA
  MINISTRSTVO ZA NOTRANJE ZADEVE

  POLICIJA

  Policijska uprava Celje

  Deli