Poročilo Policijske uprave Celje (8.8.2019)

  11:36

  Na  Operativno  komunikacijski  center  Policijske  uprave Celje smo včeraj prejeli  386 klicev, v 75 primerih je šlo za interventne dogodke.

  Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali osemkrat.

  S  področja  cestnega prometa poročamo o osemnajstih prometnih nesrečah.  V eni se je huje poškodovala sopotnica, voznik in druga sopotnica pa lažje.

  Omenjeno prometno nesrečo smo danes, nekaj čez eno uro zjutraj, obravnavali v  Trnovljah pri Celju. 17-letni voznik osebnega vozila, ki nima vozniškega dovoljenja,  smo  ga  pa  zaradi  cestno  prometnih  prekrškov  že  večkrat obravnavali,  je vozil pod vplivom alkohola iz Trnovelj proti Celju. Zaradi neprilagojene hitrosti je v ovinku izgubil oblast nad vozilom in zapeljal z vozišča.  Vozilo je najprej trčilo v manjše okrasno drevje ob hiši, nato pa z  zadnjim  levim delom  še silovito trčilo v  stanovanjsko hišo. V trčenju se  je  hudo  poškodovala  19-letna  sopotnica, 17-letni voznik in 17-letna sopotnica pa lažje.

  Na  Širšem  območju  Smrekovca  je  včeraj  potekala obširna iskalna akcija pogrešanega  Friderika  Ješovnika.  Pogrešanega  nismo  našli,  iskanje nadaljujemo danes.

  Danes  v  jutranjih urah  smo bili obveščeni, da se je k staršem vrnila Lea Jevšenak, ki je bila pogrešana od 27. julija.

  V nadaljevanju o preostalem včerajšnjem dogajanju.

  Vloma – Celje

  V  Celju  smo  obravnavali  vlom  v  zabojnik,  kjer  prodajajo perutninske izdelke. Storilec je ukradel monitor in tipkovnico.

  Na letnem kopališču v Celju je neznanec vlomil v gostinski lokal in ukradel več različnih pijač.

  Tatvina telefona – Velenje

  Na  Zidanškovi  cesti  v  Velenju so občanki iz torbice, ki jo je odložila, ukradli mobilni telefon.

  Povzročitev splošne nevarnosti – Šentjur

  V  trgovini  v Šentjurju smo obravnavali povzročitev splošne nevarnosti. Za zdaj  še  neznani storilec je na  pločevinke purpena stisnil tubo lepila in podtaknil ogenj. Dve pločevinki je razneslo. Ogenj so pogasili zaposleni. V trgovini  je  bilo  v  času  dogodka  več  ljudi,  nihče ni bil poškodovan. Povzročeno  materialno  škodo  ocenjujejo  na najmanj 10.000 €. O zadevi še zbiramo obvestila.

  Nesreči pri delu – Slovenske Konjice in Šmartno ob Paki
  V  pekarni  v Slovenskih Konjicah se je zaradi kratkega stika na električni napeljavi  poškodoval 17- letni fant, pri popravilu viličarja v delavnici v Šmartnem ob Paki  pa se je huje poškodoval 23-letnik.

  Na  planini  Arta,  na  območju  Raduhe,  je  na pašniku bik včeraj napadel 63-letno žensko, skrbnico pašnika, in jo hudo poškodoval.

  Ilegalni prestop državne meje – Rogatec in Sodna vas

  Danes  zgodaj  zjutraj  smo  pri ilegalnem prestopu meje ne območju Rogatca zalotili 17 ilegalnih prebežnikov, državljanov Iraka in Irana, v Sodni vasi pa  smo ustavili voznika osebnega vozila, državljana Sirije, ki je v vozilu prevažal  7  ilegalnih  prebežnikov,  katerih državljanstvo še ugotavljamo. Postopki z vsemi še potekajo.

  S spoštovanjem,

  Milena Trbulin
  predstavnica za odnose z javnostmi
  samostojna policijska inšpektorica

  REPUBLIKA SLOVENIJA
  MINISTRSTVO ZA NOTRANJE ZADEVE

  POLICIJA

  Policijska uprava Celje

  Deli