Poročilo Policijske uprave Celje (9.12.2019)

  12:58

  Petek, 6. december 2019

  Poškodovanje vozil – Braslovče

  V  Braslovčah  je  občan na štirih vozili prerezal sedem pnevmatik. Ker ima lastnik  enega  od vozil, na objektu pred katerim so bila parkirana vozila, nameščeno  varnostno  kamero, smo storilca že izsledili in ga bomo kazensko ovadili.

  Tatvina goriva – Tepanje

  Na  avtocestnem  počivališču  Tepanje  so neznanci iz rezervoarja poljskega tovornega vozila ukradli dobrih 500 litrov nafte.

  Tatvina kolesa in orodja – Velenje

  V  popoldanskih  urah  nas  je  občanka obvestila, da so jim iz kolesarnice stanovanjskega  bloka   v  Žalcu ukradli moško kolo znamke Ragazzi.  Žalski policisti so kmalu po naznanitvi dejanja v centru Žalca izsledili storilca, mu zasegli kolo in ga vrnili lastnici.

  Tatvina – Velenje

  Iz  kletnih  prostorov stanovanjskega objekta na Kersnikovi ulici v Velenju je neznanec ukradel dva vrtalna stroja.

  Vlomi v stanovanjske hiše – Podsreda, Laško in Letuš

  V  petek  smo obravnavali tri vlome v stanovanjske hiše in sicer na območju Podsrede,  Laškega  in  Letuša.  Iz  hiše  v  Podsredi  je storilec ukradel gotovino  in  zbirateljske  kovance,  lastniki  hiše  v  Laškem  ničesar ne pogrešajo, V Letušu je storilca pregnal alarm.

  Tatvina dveh defibrilatorjev – Celje

  Pregled   petkovega  dogajanja  zaključujemo  s  podatki  o  tatvinah  dveh defibrilatorjev.  Enega  so  storilci  ukradli v Celju na Gledališkem trgu, drugega na Polulah.

  Sobota, 7. december 2019

  Vloma v počitniški hišici – Velenje in Šmartno ob Paki

  V  soboto  smo  v  Velenju  obravnavali vlom v počitniško hišico. Pogrešajo starejši radio.

  Vlom  v počitniško hišico smo obravnavali tudi v Šmartnem ob Paki. Storilec je ukradel starejši motokultivator in nahrbtno škropilnico.

  Vlom v stanovanjsko hišo – Kozje

  V  Kozjem  smo  obravnavali  vlom  v stanovanjsko hišo. Storilec je ukradel gotovino.

  Vlom v osebno vozilo

  Na  parkirišču  pokopališča  v  Celju  je  neznani storilec vlomil v osebno vozilo in ukradel žensko torbico v kateri je bil mobilni telefon.

  Nedelja, 8. december 2019

  Vlom v stanovanjsko hišo – Žalec

  Včeraj  zjutraj  smo  bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na območju Žalca. Storilec ni ničesar ukradel.

  Vlom v stanovanji – Celje in Slovenske Konjice

  Na  Ulici  Frankolovskih  žrtev  v  Celju  in  na Mestnem trgu v Slovenskih Konjicah smo obravnavali vloma v stanovanji stanovanjskih blokov. V Celju ni  storilec ničesar ukradel, v Slovenskih Konjicah je ukradel moško uro in prenosni računalnik.

  Vlom v vrtno uto – Velenje

  V Velenju je storilec vlomil v vrtno uto in ukradel dve motorni žagi.

  Poskus vloma v stanovanjsko hišo – Zeče

  V  Zečah  je  neznani  storilec  poskušal  vlomiti  v  stanovanjsko hišo. V notranjost   mu   ni  uspelo  vstopiti,  lastnikom  je  škodo  povzročil  s poškodovanjem okna.

  Ilegalni prestop državne meje

  Včeraj  v  popoldanskih  urah  smo  v Otiškem vrhu izsledili šest ilegalnih prebežnikov,  državljanov  Afganistana,  ki  so  se  v Slovenijo pripeljali skriti v tovornem vozilu. Vsi so zaprosili za azil.

  V  bližini  Vonarskega jezera smo včeraj popoldne izsledili devet ilegalnih prebežnikov,  sedem  državljanov Iraka in dva državljana Sirije. Postopki z njimi   še  potekajo.   Prav  tako  smo  prijeli  in  pridržali  41-letnega državljana Ukrajine, ki je nameraval prebežnike  odpeljati v Avstrijo.

  Danes,  okoli  dveh  zjutraj,  smo  v Rogatcu izsledili še osem državljanov Afganistana,  ki  so  ilegalno  vstopili  v  Slovenijo. Postopki z njimi še potekajo.

  S spoštovanjem,

  Milena Trbulin
  predstavnica za odnose z javnostmi
  samostojna policijska inšpektorica

  REPUBLIKA SLOVENIJA
  MINISTRSTVO ZA NOTRANJE ZADEVE

  POLICIJA

  Policijska uprava Celje

  Deli