Poročilo Policijske uprave Celje (9.4.2019)

  12:29

  Na  Operativno  komunikacijski  center  Policijske  uprave Celje smo včeraj prejeli  klice o 75. interventnih dogodkih, skoraj polovico zaradi dogodkov s področja prometne varnosti.

  Prometne nesreče z lažjimi telesnimi poškodbami – Dobrije, Spodnji Dolič in Velenje

  V  Dobrijah,  na  območju Policijske postaje Ravne na Koroškem, se je okoli desetih  dopoldne   v  prometni  nesreči lažje poškodovala voznica osebnega vozila,  ki  je  v  bližini čistilne naprave, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo zapeljala z vozišča v obcestni jarek.

  Okoli  11.30 ure smo prometno nesrečo z lažjimi poškodbami obravnavali tudi v  Spodnjem  Doliču, kjer je voznik zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubil  oblast  nad  vozilom  in  zapeljal  z  vozišča,  kjer se je vozilo prevrnilo  in  ostalo  obrnjeno  na streho. Voznik se je v prometni nesreči lažje poškodoval, sopotnika nista bila poškodovana.

  Prometno  nesrečo  z lažjimi telesnimi poškodbami smo včeraj v popoldanskih urah  obravnavali tudi v Velenju. Zgodila se je na Tomšičevi cesti, in sicer zaradi  vožnje  s  prekratko  varnostno razdaljo.  V prometni nesreči se je lažje poškodoval oškodovani voznik.

  Poleg  omenjenih  smo  včeraj  obravnavali  še  trinajst prometnih nesreč z materialno škodo.

  Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali sedemkrat, od tega petkrat v javnih prostorih.

  S področja kriminalitete poročamo o vlomu in prijetju storilca.

  Vlom – Žalec

  V  Žalcu  je  občanka  zalotila  mlajšega  moškega,  ki  je  vlomil v njeno stanovanje.  Moškega  je  na  videz  poznala,  saj  živi  v bližini. Gre za 23-letnika, ki je občanki, ko ga je zalotila,  zagrozil z nožem in zapustil stanovanje.  Ukrasti  ni uspel ničesar. Osumljenemu smo odvzeli prostost in ga pridržali. V nadaljevanju ga bomo kazensko ovadili.

  S spoštovanjem,

  Milena Trbulin
  predstavnica za odnose z javnostmi

  Policijska uprava Celje
  Ljubljanska cesta 12
  3000 Celje

  Deli