Portreti slovenskega Parnasa

13:54

Ob 20-letnici Veronikine nagrade za najboljšo pesniško zbirko so se organizatorji odločili obogatiti program. Ena izmed teh obogatitev je razstava z naslovom Portreti slovenskega Parnasa v Osrednji knjižnici Celje, ki ga je podjetje Fit media pripravilo v sodelovanju z Mestno občino Celje in knjižnico.

Veronikini nagrajenci 013
Foto: SHERPA

Del nagrajencev je podjetje Fit media ob 15-letnici Veronikine nagrade objavilo že v knjigi Pesmi Parnasa, pet let kasneje pa so se organizatorji odločili, da nagrajence predstavijo na velikih panojih. Na panojih pa niso zgolj portreti pesnic in pesnikov, ampak tudi njihove pesmi, pravi prokurist Fit Medie Jože Volfand.

Na panojih je 21 portretirancev, ki so kronološko razporejeni. Prvi je prejel Veronikino nagrado Iztok Osojnik leta 1997 za pesniško zbirko Razglednice za Darjo, lani pa jo je prejela Meta Kušar za zbirko Vrt. Zaključna prireditev s podelitvijo Veronikine nagrade bo letos 30. avgusta na Starem gradu. Organizatorji obljubljajo nekoliko nostalgičen program. Do dneva podelitve nagrade pa bo odprta razstava v celjski knjižnici. Avtor večine portretov je fotograf Rok Tržan.

BGO

Deli