Posadili lipovec za krepitev prijateljstva

Trideset let partnerstva mest Celje in Singen

14:17

Celje je leta 1989 podpisalo partnersko pogodbo z nemškim mestom Singen ob Bodenskem jezeru, od takrat pa mesti druži že 30-letno prijateljstvo. Dopoldan sta ga obeležili tudi tako, da sta v celjskem mestnem parku župan Mestne občine Celje Bojan Šrot in nadžupan Singna Bernd Häusler posadila drevo lipovec, za kar je dal pobudo prav nemški gost.

Lipovec prijateljstva sta posadila nadžupan Singna Bernd Häusler in celjski župan Bojan Šrot.
Lipovec prijateljstva sta v mestnem parku posadila nadžupan Singna Bernd Häusler in celjski župan Bojan Šrot.

“Vsekakor se najbolj spominjamo prijateljstva, ki smo ga vedno deležni in velike gostoljubnosti, kadar prihajamo v Celje. Veseli smo, da je ta izmenjava tudi na področju kulture, predvsem pa med mladimi. Verjamemo, da se bo partnerstvo nadaljevalo tudi v prihodnje,” je o dolgoletnem partnerstvu med mestoma povedal Bernd Häusler.

Gostitelj, celjski župan Bojan Šrot je povedal, da gre pri sodelovanju s Singnom za eno tistih partnerstev, ki je najbolj živo, saj mesti sodelujeta na mnogih področjih, pri čemer je omenil gasilce, Rdeči križ, kulturo, šolstvo, še posebej pa tudi sam izpostavil sodelovanje med mladimi.

DL3U9618
Stisk rok po uspešno opravljenem delu

“Ravno te dni so na obisku v Celju, na izmenjavi, mladi iz partnerske šole Hohentwiel Gewerbeschule iz Singna. V vseh teh letih je več kot 700 dijakinj in dijakov obiskalo Celje ali Singen.  Verjamem, da so izkoristili priložnost in spoznali svoje vrstnike ter sklenili trajna doživljenjska prijateljsta.”

Tridesetletno prijateljstvo Celja in Singna bosta mesti počastili z večerno slovesnostjo v Narodnem domu.

Za kulturni program so posrkrbeli Moški komorni zbor iz Celja in moški zbor iz Singna.
Za kulturni program so poskrbeli člani Moškega komornega zbora iz Celja in moškega zbora iz Singna.
Župana Celja in Singna ter drugi predstavniki obeh mest.
Župana Celja in Singna ter drugi predstavniki obeh mest
DL3U9638
Slovesnost v celjskem mestnem parku

ROBERT GORJANC

Foto: GrupA

Deli