Povezovanje knežjega mesta s Kneževino Lihtenštajn

7:59

Konec avgusta bo Celje in turistično destinacijo Deželo Celjsko prvič obiskal lihtenštajnski princ Nikolaus, ki velja za prvega moža diplomacije te majhne, a izjemno bogate kneževine. 

Podrobnosti obiska lihtenštajnskega princa Nikolausa v Celju so na novinarski konferenci predstavili (z leve) mag. Franc Mikša, veleposlanik Slovenije v Švici in Lihtenštajnu, Adriana Kolar, članica organizacijskega odbora in Silvester Likar, prior Viteškega reda Sv. Jurija iz Karantanije.
Podrobnosti obiska lihtenštajnskega princa Nikolausa v Celju so na novinarski konferenci predstavili (z leve) mag. Franc Mikša, veleposlanik Slovenije v Švici in Lihtenštajnu, Adrijana Kolar, članica organizacijskega odbora in Silvester Likar, prior Viteškega reda Sv. Jurija iz Karantanije.

Združenje slovensko-lihenštajnskega prijateljstva je podrobnosti obiska visokega gosta predstavilo v prostorih Viteškega priorata v Celjskem domu. Kot je na novinarski konferenci dejal mag. Franc Mikša, slovenski veleposlanik v Švici, kjer je tudi veleposlaništvo za Kneževino Lihtenštajn, je princ Nikolaus odigral pomembno vlogo za mednarodno priznanje Slovenije.

Franc Mikša:

Princ Nikolaus se bo v Celju srečal z županom Mestne občine Celje Bojanom Šrotom in se ogledal najpomembnejše mestne znamenitosti. Potem bo visoki gost obiskal še Rogaško Slatino, kjer bo na gala slovesnosti v Grand Hotelu Rogaška uradno razglašen začetek delovanja slovensko-lihtenjštajnskega poslovnega kluba.

Ta naj bi prispevek k okrepitvi in razvoju gospodarskih odnosov med državama, v okviru katerih ima Slovenija kar 95-odstotni presežek v blagovni menjavi.

ROBERT GORJANC

Foto: RG

Deli