Pregledna razstava likovnih del Draga Medveda

14:59

V Galeriji AQ so na ogled slike Draga Medveda, likovnega in literarnega ustvarjalca, ki bi letos dopolnil sedemdeset let. Predstavljene slike so retrospektiva njegovega slikarskega opusa in povzetek vseh obdobij njegovega ustvarjanja.

_L3U3733»Čeprav Drago Medved ni bil akademski slikar, je bil dober poznavalec slikarstva. Ko je bil novinar in publicist, je napisal kataloge k številnim razstavam in celo nekaj monografij. Nazadnje, ko je imel prostorske možnosti za slikanje, je imel voljo in navdušenje, da je slikal tudi sam. Imel je srečo, da ga je spremljal znan slovenski likovni kritik Mario Berdič, letošnji dobitnik Glazerjeve listine. Tako je delo Medveda dobro zapisano in spremljano,« je ob razstavi povedala vdova Draga Medveda Ivana Ika Medved.

V njegovi slikah se opirajo filozofska vprašanja in premišljevanja o življenju in smrti, o dokončnosti in neskončnosti. Njegove tople barve zbujajo optimizem, da še ni vse izgubljeno, da je življenje lepo in ima globok smisel. Ivana Ika Medved.

BGO

Deli